Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Rodiče, nebo blázni? Raft se 3 malými dětmi se převrátil na divoké řece Belá! Matka je mrtvá

Autor: jh - 
22. dubna 2018
10:44

Tragicky dopadla rodinná dovolená na řece Belá. Rodina doplatila neopatrností na dravé řece smrtí matky (+37). Ostatní členové rodiny z Bratislavy naštěstí smrti unikli. Jsou traumatizovaní, ale naživu. V raftu krom otce byl 3letý chlapec a dvě holčičky (7 a 8).

K drsné nehodě došlo v sobotu odpoledne v okrese Liptovský Mikuláš. Záchranáři vynaložili všechno úsilí, aby zachránili ženu, kterou unesl po převrácení člunu proud. Našli však její mrtvé tělo. Bylo zaklíněno pod kmenem stromu, který byl spadený přes koryto řeky. Když strom nadzvedli, řeka vydala tělo.

Všichni kroutí hlavou, do jakého bláznovství se rodiče s dětmi pustili. V nafukovacím člunu seděl i jejich teprve tříletý syn a dvě malé dcery. Děti měly na sobě naštěstí záchranné vesty, proto se je podařilo policií zachránit, a byly odvezeny do nemocnice v Martině.

K tragédii došlo na nejobtížnějším úseku dravé řeky zvaném Dovalovo. Člun podle všeho narazil do spadlých větví. Dravá rychlost zákeřného toku pak udělala své. Tělo matky bylo po několika hodinách nalezeno pod stromy. Podle vyjádření odborníků byla chyba v neuváženém sjíždění nebezpečné řeky naprosto na vlastní pěst. Kvůli riskantnímu chování přišly tři malé děti o maminku.

Video: Policisté na Mělnicku našli mrtvolu: Vyprošťovat ji museli z prudkého břehu Vltavy lezci

villon ( 22. dubna 2018 23:06 )

Burešovci? :-*

villon ( 22. dubna 2018 23:03 )

Ty děcka díky fasa rodičům aspoň zažili pořádnej adrenalin. Máma v čudu, ale zážitky nadosmrti. Jenom ten malej špunt bude potřebovat, aby mu to ségry občas připomněly, v tomhle věku se ještě špatně zážitky fixujou v pamäti.

Vlastina Hajdukova ( 22. dubna 2018 21:19 )

 Spoustě lidí chybí pud sebezáchovy a když se k tomu přičte nulová znalost fyzických zákonů, tak je neštěstí hotové. Také si dost lidí myslí, že mají peníze a můžou si všechno koupit. Rodiče můžou se zdravím svých dětí disponovat podle českých zákonů neomezeně a taky to tak vypadá.Svobodné matky, neplatici tatínkové a hlavně:"co jim kdo chce kecat do výchovy jejich děti,že "?Podle věřících si mladého člověka povolá k sobě Bůh, protože se již nemůže dívat na jeho utrpení na zemi.Takže si můžeme všichni odpovědět podle své víry a rozumu.Upřímnou soustrast pozůstalým.

mazliva.samicka ( 22. dubna 2018 17:36 )

No vždyť taky sedí a žije..

bobou ( 22. dubna 2018 17:21 )

Něco podobného jsem zažil v těchto místech i já asi před 35 lety. A na tu ledovou vodu v horkém srpnu do smrti nezapomenu. To byl a vždy bude jenom hazard se životem. Ale byli jsme mladí a nerozumní, naštěstí jsme to přežili a měli možnost se již této, nebo podobné chybě vyvarovat. Paní tu možnost bohužel již nemá, ale manžel ano, tak se snad bude nyní chovat zodpovědně a s velkou pokorou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání