Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tyran štěněte Marleyho doufal v podmínku: Soud ale udělal překvapivý krok!

Autor: ljš - 
21. dubna 2018
07:19

Kál se, platil a doufal, že dosáhne mírného trestu bez soudního jednání. Jenže to se bývalý majitel štěněte Marleyho Jakub L. (24) krutě přepočítal. Tedy alespoň prozatím. Soudce se totiž nespokojil se spisem, který mu dodala policie a státní zástupce, a k případu přizval znalce.

Po zveřejnění videa, na němž Jakub L. brutálně týral štěňátko retrívra, se rozpoutala obrovská vlna jak solidarity s pejskem a jeho zachránci, tak odporu vůči mladíkovi. Ten údajně kvůli svému činu čelil i fyzickému napadení. Na internetu se dokonce objevila petice žádající jeho přísné potrestání.

Minulý týden však televize Prima informovala o tom, že soudce udělal v případu první krok, který byl ale tajný do chvíle, než se s ním seznámí všechny strany. Odborníci však předpokládali, že ve věci zřejmě vydal trestní příkaz, kterým tyranovi uložil podmínku.

Jakub L. by se tak mohl radovat, protože by to pro něj znamenalo, že za své jednání ani nebude muset před soud. Jenže soudce se zachoval v rozporu s veškerými předpověďmi. „V této fázi trestního řízení nevyplývají z důkazů předložených policií či státním zástupcem relevantní informace o zraněních, která měla být zvířeti způsobena jednáním podezřelého. Z těchto důvodů se soud rozhodl pro přibrání znalce, který by měl pomoci zodpovědět důležité otázky. Mimo jiné například, jak došlo ke zranění psa, jaká je obvyklá doba léčení takových zranění, zda je takové zranění spojeno s vyšší mírou bolesti, utrpení a příkoří zvířete,“ uvedl ve svém rozsudku podle serveru iDnes.cz soudce.

Opřel se také o odborné vyjádření Krajské veterinární správy v Českých Budějovicích, která uvedla, že by pejsek bez pomoci veterinářů nepřežil. Na vypracování posudku má znalec čas do konce května, pak soud teprve rozhodne o trestu.


 

Petrolin ( 22. dubna 2018 21:06 )

Pes nemá páníčka,aby s ním šel na 200M vzdálené psí hřiště nebo na cca 100m vzdálený výběh pro psy?

montevideo ( 22. dubna 2018 17:48 )

Proč by měl malý kluk pochodovat sám? On nemá rodiče? Já bych svého syna nenechala samotného ani na tom náměstí.

Petrolin ( 22. dubna 2018 16:35 )

Jsem technik,který se v životě zabýval jen psaním technických zpráv a dopisů. Staral jsem se jen o věcnou náplň.O pravopis a estetickou úroveň se starala písařka.Jsem bezkonfliktní člověk,psy netýrám.Mám čtyry vnoučata a tři pravnoučata a to mi stačí.Znám však mnoho lidí,které vytočí i prkotiny.Proč je zbytečně provokovat?K tomu tykání.Šedesát let jsem se pohyboval mezi stavaři.Na vulgarismy skvělém prostředí.Na příklad - když někoho někam posíláte - tak mu nebudete vykat.

Petrolin ( 22. dubna 2018 16:13 )

Asi 200m od náměstí je oplocené psí hřiště s různými "prolézačkami" pro psy. To je asi pro páníčky moc daleko.No a vy byste chtěl,aby malý kluk pochodoval sám někam na fotbalové hřiště.Nejbližší je tak 2 km.

montevideo ( 22. dubna 2018 08:22 )

Přerážet Marleyho za to, že v Brně Černých polích žijí lidé, kteří po svých psech neuklízejí exkrementy, ... tomu nerozumím. Stejně tak nerozumím, proč malý fotbalista nejde hrát fotbal na hřiště.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání