Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tereza umírá vedrem v kriminále: Její bývalá nejlepší kamarádka si užívá dovolenou!

Autor: ljš - 
21. dubna 2018
05:00

Společně jezdily do Pákistánu údajně za focením, každou z nich ale stihl jiný osud. Zatímco pašeračka Tereza už přes čtvrt roku čeká v tamním vězení na ortel za pašování devíti kilogramů heroinu a podle aktuálního vyjádření si stěžuje na obrovské vedro, její dnes už bývalá nejlepší kamarádka Simona H. si užívá dovolenou.

Palmy, pestrobarevné drinky a průzračná voda v hotelových bazénech – to je něco, na co může pašeračka Tereza H. na dlouhou dobu zapomenout. Ještě sice nebyla odsouzena, vzhledem k okolnostem ale v propuštění příliš doufat nemůže. Nezbývá jí než věřit, že se vládě alespoň podaří zařídit její vydání zpátky do Česka.

Zato její bývalá kamarádka Simona si nemůže na nedostatek luxusu stěžovat. Právě totiž vyrazila na dovolenou do Egypta a svůj Instagram plní jednou fotkou za druhou. Možná si na ni přitom vydělala právě v Pákistánu, kam s Terezou jezdila. Obě svému okolí svorně tvrdily, že za focením.

Simona prošla

Jenže Terezu pak na letišti v Láhauru chytli s devíti kilogramy heroinu a dřívější velké kamarádky už se nesetkaly. Simona přitom odmítla, že by se něco podobného mohlo kdy stát i jí. „Nemyslím, nemám ani podezření. Normálně jsem prošla kontrolou, odletěla do Abú Zabí, pak do Dublinu. Vše v pořádku. Na letišti jsem měla celou dobu zavazadlo u sebe, nikdo se kolem něj nemotal, odevzdala jsem ho až před nástupem do letadla,“ řekla v lednu Blesku. Na Terezu pak mimo jiné práskla, že si společně vydělávaly sexem ve Švýcarsku.

Na podobnou dovolenou, jakou si teď Simona užívá, už spolu dívky asi nepojedou. „Na jednu stranu si přeju, aby se vrátila, protože to nepřeju nikomu, takový trest, ale na druhou stranu… Už se jí neozvu. Pokud ona, tak jí odpovím, ale to, co se stalo, zatížilo celou mou rodinu. Je to zklamání. Dozvědět se o nejlepší kamarádce tohle, to by šokovalo každého,“ řekla totiž Simona.

Střídá právníky i oblečení

Přestože pákistánský kriminál nebude jistě procházka růžovou zahradou, Tereza ho podle všeho snáší překvapivě dobře. K soudu přichází vždy s úsměvem na rtech a vesele konverzuje se všemi okolo. Pokaždé má na sobě také jiné oblečení, které střídá ještě častěji než právníky. Těm už dala ve dvou případech padáka a najala třetího, kterého jí doporučili spoluvězeňkyně a ředitel věznice.

Podle ministerstva zahraničí si stěžuje jen na vedra, která v Pákistánu panují, což pokaždé demonstruje tím, že se ovívá papíry, které si nosí do soudní síně. Za mřížemi také podle všeho nehladoví, od svého zadržení se totiž pěkně zakulatila. 

Takhle mluvila Simona o Tereze v rozhovoru pro Blesk:

Video  Zpověď Simony H., společnice pašeračky Terezy (21): V Pákistánu jsme byly spolu! Jak to tam chodilo?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video  Simona H. o zadržené Tereze: Je v klidu a čeká na pomoc! Od koho?  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

kaci111 ( 22. dubna 2018 15:55 )

  Půjdem sbírat víčka ? Možná bude i na klima

jarys5 ( 22. dubna 2018 14:37 )

Nevím, co se ji zastáváte . Ať si vypije co si natropila. Klidně do jejího chřtánu nadopovat celých 9 kg drog. Alespoň se bude chvilku cítit líp

tosto ( 22. dubna 2018 10:55 )

jo , jo ,ona už bude od přirození taková rozesmátá

auslak ( 22. dubna 2018 10:52 )

a nenašla by se nějaká šikovná NADACE , která by tam ve vězeni nainstalovala nějakou -jenom žádnou levnou klimatizaci ??? na penězích nezáleží , pokud jde o zdraví pašeráčky

Stanley1000 ( 22. dubna 2018 06:57 )

Tereza se směje, protože taková je. V krimu si na nic hrát nemůže, tak se chová přirozeně a její přirozeností je nezdolný optimismus a upřímnost, což vyplývá ze svědetví těch, co ji opravdu znají, co s ní byli po léta v bezprostředním kontaktu. (Nemyslím rodinu, ta může mít zkreslené vnímání), ale spolužáky a opravdové přátele, tzn ty, kdo ji neopustili. Jak jinak by si na svou stranu získala vedení věznice a dozorkyně?(Oplzlé komentáře na toto téma, samozřejmě neberu jako relevantní, ale ubohost). Simona svou povahu jasně ukázala po Terezině zatčení. Ale odvažuji si tvrdit, že přes všechen ten stres, co Tereza zažívá, přes to, že přibrala (kolik, to nevíme, neboť nosí volné oblečení, jak velí dress code islámské země, aby zbytečně neprovokovala), přesto, že nemá možnost takové hygieny, jako svobodný člověk, je pořád půvabnější, než Simona. Ta se se svou budočí tváří může snažit jak chce, ale od krku nahoru to bude pořád hrůza.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání