Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bestie, která ukryla tělo exmilenky na dně Orlíku, je volná: Na svobodě nemá co dělat! Běsní sestra zavražděné

Autor: lm, mka, ČTK - 
19. dubna 2018
09:45

Před 11 lety přišla o jednu z nejbližších osob ve svém životě, a to navíc obzvlášť brutálním způsobem. S tragédií se dle svých slov nikdy zcela nevyrovná. Proto Veronika S., sestra zavražděné Marcely S. (†37), nedokáže pochopit, proč soud nyní Vladimíra Mikuše (52) podmínečně propustil.

Vladimír Mikuš se před 11 lety bývalé milence pomstil vraždou za to, že mu dala vale! Vystřelil na ni z plynové pistole a ochromil ji. Pak jí ruce a nohy spoutal drátem a ústa a nos jí omotal lepící páskou! Marcela S. krutě trpěla, než nakonec zemřela na udušení. Její tělo pak Mikuš hodil do předem připravené bedny, kterou zatížil 16 kameny. Tu schoval v orlické přehradě a kdyby po roce zásahem vyšší moci nevyplavala na hladinu, kdoví jak by celý proces s Mikušem skončil.

"Přišli jsme o člena rodiny. Naše životy to v zásadě zničilo. Nikdy se to nevrátí zpátky, musíme s tím žít celý život," přiznala nyní pro FTV Prima Veronika S., sestra zavražděné Marcely. 

Žena především nedokáže pochopit, proč soud ve středu vyhověl žádosti Mikuše o předčasné propuštění z vězení. Vrah by se měl dostat na svobodu po odpykání 11 let ze čtrnáctiletého trestu, přičemž mu soud rovněž stanovil sedmiletou zkušební dobu a dohled probačního úředníka. Rozsudek ale zatím není pravomocný, státní zástupce se proti němu totiž na místě odvolal a do doby, než rozhodne pražský městský soud, zůstane muž i nadále za mřížemi. "Pokud člověk takovýmhle způsobem dokáže ublížit jinému člověku, tak by prostě mezi normálními lidmi neměl co dělat," vysvětlila Veronika S. 

Mikuš u soudu uvedl, že s činem, který spáchal, "se nemůže smířit do konce života" a na jeho stranu se postavili i znalci, podle kterých není pro společnost nebezpečný. Mikuš se snažil dostat na svobodu už před rokem, tehdy však soud jeho žádost zamítl s tím, že trest doposud nenaplnil svůj výchovný účel.  Podle státního zástupce Richarda Petráska, který aktuální Mikušův postoj zhodnotil jako neupřímný a účelový, se za rok nic nezměnilo. "Nevěřím verzi, kterou uváděl před znalci, že šlo o zkratovité jednání," zdůraznil s tím, že Mikuš si svůj čin předem naplánoval, nepřiznal se k němu a doufal v to, že tělo milenky ukryl tak dokonale, že ho nikdo nenajde.

villon ( 19. dubna 2018 16:49 )

Když ona ta paní prej byla taky pěkný číslo, takový baby bohužel přitahujou podobný hoväda.

arne100 ( 19. dubna 2018 15:19 )

V tomto státě je možné už všechno.Já se už nedivím ničemu.Zákony které zde platí tak jsou jen pro takzvanou spodinu.Pro hořeních 10.000 tyto zákony neplatí.To je právě ta demokracie.Celá česká justice je samá zlodějina.

defakto ( 19. dubna 2018 15:11 )

... hamba české justici ! Soudy posílají na svobodu vrahy a psychopaty , je otázkou času kdy se některý z nich opět projeví . Slušní lidi aby se báli vylézt z baráku , aby některého z nich nepotkali . ... hamba české justici !

sores ( 19. dubna 2018 10:12 )

Nechat promyšleného vraha co dal milenku do truhly chodit mezi námi je český bordel!!! Proč nedostal doživotí jako v USA, tam kdo zabije už nevyleze z basy.Chvála USA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání