Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vlak u Lochovic smetl osobák: Nehoda si vyžádala lidský život

Autor: ČTK - 
17. dubna 2018
18:00

U Lochovic na Berounsku se srazil vlak s osobním autem. Řidič vozidla náraz nepřežil. Provoz na trati Zdice-Lochovice byl zhruba na tři hodiny zastaven. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala jde již o čtvrtou nehodu na tomto přejezdu za poslední tři roky. Škoda byla vyčíslena na 350.000 korun.

Nehoda se stala kolem 12:30 na železničním přejezdu mezi Lochovicemi a Libomyšlí, který je zabezpečený světelnou výstražnou signalizací bez závor. "Devětapadesátiletý řidič osobního vozidla zraněním na místě podlehl," řekla ČTK mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Ve vlaku jedoucím z Prahy do Českých Budějovic cestovalo 23 lidí, všichni vyvázli bez zranění.

Strojvůdce podle dechové zkoušky před jízdou nepil alkohol. "Případem se budou zabývat naši kriminalisté, kteří budou zjišťovat příčinu a okolnosti nehody," uvedla Pučelíková. Provoz na trati byl obnoven po 15:30.

Podle Drápala byla výstražná signalizace v době nehody v činnosti. Mluvčí poukázal na to, že jde již o čtvrtý střet vlaku s autem na tomto přejezdu v posledních třech letech, přičemž poslední tři nehody měly tragické následky. Drážní inspekce proto doporučuje osadit přejezd závorami.

Video: Na přejezdu u Kaznějova se srazil náklaďák s vlakem.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání