Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Požár bytového domu ve Zlíně: Dva lidé odmítali z plamenů odejít!

Autor: ljš - 
14. dubna 2018
17:10

Nechtěli opustit hořící byt! Dva lidi musela z domu na Benešově nábřeží ve Zlíně, ve kterém v neděli po poledni hořelo, vyvést policie. Krom nich museli hasiči evakuovat i další obyvatele domu. Tři lidé se nadýchali zplodin, dva z nich skončili v nemocnici. Požár vznikl zřejmě od hořlavého materiálu, který byl v těsné blízkosti kamen na tuhá paliva. 

"Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že hoří v bytě ve třetím patře. Byt byl velmi silně zakouřen a dým se rychle šířil dál do prostoru celého domu. Hasiči ihned začali s evakuací obyvatel. Dva lidé, nacházející se v hořícím bytě, však odmítali byt opustit. Proto na místě zasahovali strážníci městské policie, kteří obě osoby vyvedli ven," uvedla mluvčí. Dva lidé byli podle ní silně intoxikovaní kouřem, zdravotníci je odvezli do nemocnice.

"Z vyššího podlaží bytového domu museli hasiči evakuovat v dýchací masce ženu, která nebyla schopna pro velké zakouření prostor sama opustit. Taktéž byla poté ošetřena záchranáři. Převezena do nemocnice však nebyla," řekla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

V bytě, ve kterém hořelo, bylo uskladněno velké množství věcí, což komplikovalo zásah hasičů. "Po uhašení požáru za pomocí přetlakové ventilace hasiči vyvětrali byt i dům. Škoda, která vznikla na vybavení bytu, zatím nebyla stanovena. Výše uchráněných hodnot se vyšplhala na jeden milion korun," uvedla mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání