Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bývalý právník pašeračky Terezy: Nevyléčitelná nemoc!

15. dubna 2018
05:00

Z ostře sledovaného případu české pašeračky se musel odporoučet, pákistánský právník Džavád Zafar se ale na sociálních sítích dál prezentuje jako špička v oboru. Jedna z vychloubačných fotografií ale odhalila i něco z jeho soukromí - trpí totiž nevyléčitelnou nemocí.

Na snímku pořízeném u soudu v Láhauru sedí Zafar se svým kolegou v pohodlných křesílkách a oba se tváří velmi vážně. "Diskutujeme o současných problémech Pákistánu," zní komentář, kterým fotku opatřili.

Podobných obrázků má Jafar na svém Facebooku spoustu, většinou však na nich schovává své ruce. Ty totiž prozrazují, že trpí nevyléčitelnou nemocí kůže - vitiligem. Jde o neinfekční kožní poruchu, při níž dochází ke ztrátě buněk tvořících kožní pigment. U nemocného se pak projevuje světlými skvrnami na kůži, které mají většinou nepravidelný tvar. Nejčastěji se tvoří okolo prstů, což je právě Zafarův případ, ale mohou se objevit také kolem úst, očí, genitálu, kloubů nebo třísel.

Češka mu dala padáka

Proč Čaudhrí Džavád Zafar v Terezině případu skončil, zatím není jasné. Sám se rád prezentoval jako nejlepší právník v Láhauru, už na minulém soudním jednání ho ale nahradili jiní advokáti. "Ve skutečnosti se někteří jiní právníci pokoušejí zasahovat do případu. Ale tohle není práce pro každého právníka. Pokud se mnou chce přestat spolupracovat, je to její sladká vůle. Má plné právo na to, aby ji hájila osoba, kterou si vybere,“ napsal Blesku na otázku ohledně vyhazovu.

Spekuluje se o tom, že důvodem ukončení spolupráce může být Zafarova touha po zviditelnění se. O případu totiž rozdával rozhovory jak českým, tak pákistánským médiím a přitom podával informace, které se často zdály v rozporu se skutečností. Po některých českých médiích navíc žádal za články peníze.

Video  Zoufalá pašeračka Tereza (21) u soudu: Poslala dojemný vzkaz rodičům  - Daily Pakistan
Video se připravuje ...

 

bre-burda ( 19. dubna 2018 16:45 )

Nevyléčitelná nemoc? A nechytil ji od Terezy?

amej ( 16. dubna 2018 08:08 )

Myslím si, že čekat něco dobrého od tohoto etnika v jejich vlastním prostředí se vůbec nedá. Pochybuji, že mu záleželo na tom, aby holka dobře dopadla. Už v ksichtě to má napsané.

villon ( 15. dubna 2018 22:35 )

Oprava: přelíčení.

villon ( 15. dubna 2018 22:32 )

No eště, že ho vymněnila, protože kdyby umřel během přepíčení, vznikly by jí mnohem větší problémy.

KOSCW ( 15. dubna 2018 20:36 )

stačilo mi přečíst několik příspěvků a vzpomenula jsem si proč mi je z českých občanů české republiky tak na zvracení

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání