Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Miliardář se ztratil v horách: Šance na přežití je nulová, bojí se záchranáři

Autor: ČTK, lm - 
13. dubna 2018
16:29

Německý magnát a vášnivý skipalpinista Karl-Erivan Haub (58) se ztratil v oblasti alpského štítu Matterhornu. Nezvěstný je od sobotního rána a záchranáři po něm intenzivně pátrají. Šance, že ho najdou živého, je ale prý téměř nulová.

Haub je výkonným ředitelem skupiny Tengelmann, do které patří třeba i hobbymarkety OBI či prodejny textilu KiK. Pohřešován je od soboty, kdy coby vášnivý skialpinista vyrazil sám do hor na lyže. V sobotu odpoledne měl domluvenou schůzku ve švýcarském Zermattu, na niž nedorazil. Naposledy byl jeho mobilní telefon aktivní v sobotu večer. Svědci ho osudný den viděli u stanice lanovky Klein Matterhorn (Malý Matterhorn), poté se však po miliardáři slehla zem.

Pátrání po miliardáři od počátku komplikovalo špatné počasí. Švýcarští záchranáři mohli znovu do terénu až v pátek. „Hned vyrážíme s vrtulníky a pátracími skupinami,“ řekl ráno agentuře DPA šéf záchranářů z Zermattu Anjan Truffer. Zhruba dvacítka záchranářů bude podle něj pátrat dnes na švýcarské i italské straně hranice. Oblast, kterou prohledávají, má 240 čtverečních kilometrů.

Šance najít 58letého Hauba živého jsou podle DPA prakticky nulové. Ve středu hlavní zdravotník zermattských záchranářů hovořil o „minimální“ šanci. Podle něj se dá s dobrým vybavením přežít v oblasti, ve které se Haub ztratil, několik dní. Miliardář ale měl jen lehké sportovní oblečení a větrovku.

Do skupiny Tengelmann, kterou Haub vede, patří mimo jiné hobbymarkety OBI či prodejny textilu KiK, které působí také v Česku. Kdysi skupina vlastnila také diskontní řetězec Plus. Karl-Erivan Haub převzal v roce 2000 vedení rodinného podniku po svém otci Erivanovi, který zemřel letos v březnu.

Podle časopisu Wirtschaft je Tengelmann v první desítce největších rodinných podniků Německa. Časopis Manager-Magazin v loňském roce majetek rodiny Haubových odhadl na 4,2 miliardy eur (106 miliard korun). Podle časopisu Forbes patří k nejbohatším rodinám na světě.

agfor ( 14. dubna 2018 14:02 )

Kolik % z jeho majetku je vypsáno jako nálezné ?

paulina.ni...@... ( 13. dubna 2018 17:12 )

Dobrý den))) Jsem velmi atraktivní a sexy dívka. Rád cestuju. Hledám někoho, kdo mě pozve. Zobrazí zemi nebo město. A prostě si pojedete společně. Moje fotky a videa na webu https://goo.gl/b9A1jU ))) Moje přezdívka je Natalie23)

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání