Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šok po napadení policistů Romy v Krupce: Útočníka (17) pustili na svobodu!

Video se připravuje ...
Autor: ljš, ČTK - 
13. dubna 2018
15:37

Kamenoval policistku, v cele ale neskončil. Sedmnáctiletý mladík, který v Krupce na Teplicku brutálně zaútočil na strážce zákona, byl po několika hodinách propuštěn na svobodu. Do vazby putoval jen jeho čtyřiapadesátiletý kumpán.

Dvoučlenná hlídka byla napadena v době vyšetřování dopravní nehody. Čtyřiapadesátiletému obviněnému, který je ve vazbě, hrozí čtyři roky vězení, sedmnáctiletému mladíkovi pak dvouletý trest.

Napadení, jehož video má Blesk.cz k dispozici, bylo skutečně otřesné. Útočník nejprve policistku povalil na záda, a když se k němu otočila, aby mu zabránila v dalším napadání, udeřil ji kamenem do hlavy. Žena pak skončila uprostřed silnice na kolenou a hlavou v dlaních. V tu chvíli ale ještě schytala další ránu kamenem.

Jednoho pustili

Staršího muže policie obvinila z přečinů násilí proti úřední osobě a vyhrožování. „S cílem působit na úřední osobu na místě narušoval vyšetřování dopravní nehody muže, který pod vlivem alkoholu naboural dvě zaparkovaná vozidla,“ uvedl teplický policejní mluvčí Daniel Vítek. Je podezřelý, že opakovaně neuposlechl výzev, aby svého jednání zanechal, následně fyzicky napadl zasahující policisty a vyhrožoval nejen jim, ale také policistově rodině.

 

Mladistvý, proti kterému bylo zahájeno trestní stíhání pro provinění násilí proti úřední osobě, je podezřelý, že během služebního zákroku zezadu napadl policistku, která následkem útoku utrpěla poranění hlavy, a poté z místa utekl. Po několika hodinách byl zadržen a následně obviněn, po provedení všech nezbytných úkonů byl propuštěn na svobodu, starší obviněný byl na základě návrhu státního zástupce umístěn do vazby.

Z dosavadního průběhu vyšetřování podle Vítka zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se do fyzického napadání policistů zapojily další osoby.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání