Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Štěně Marley zamíří do nového domova. Majitel, který ho týral, zaplatil celou léčbu

Autor: ljš - 
12. dubna 2018
18:50

Kaje se a platí! Jakubovi L. z Vimperka hrozí za týrání štěňátka Marleyho dva roky vězení, dělá proto vše možné, aby byl trest co nejnižší. Nad svým činem vyjádřil lítost a podle veterinářů také zaplatil celý účet za léčbu pejska, jak sliboval.

O stavu Marleyho pravidelně informuje útulek, který se ho ujal, ale také veterinářky, které pejska léčily na samém počátku. „Před 14 dny Marley opustil naši péči. Na doporučení obce Prachatice daroval původní majitel pejska útulku Animal Rescue České Budějovice. Měl se tím zjednodušit přesun do nové rodiny. Mrzelo nás, že nedokončil léčbu u nás, v prostředí, na které byl zvyklý, ale nový majitel se rozhodl jinak. V léčbě pokračují jiní lékaři, se kterými útulek spolupracuje,“ píše se na Facebooku Veterinární ordinace Vimperk.

Zvěrolékařky jsou ale se svými kolegy ve spojení a nemohou si spolupráci vynachválit. Doufají také, že štěňátko brzy najde nový domov. „Všichni mu držíme palce, aby vše dobře dopadlo a Marley mohl co nejdříve aktivně běhat. Teď by ještě měla pokračovat rehabilitace, postupné zatěžování končetiny a rozumný pohyb. Vyjmutí vnitřní fixace zlomeniny bude následovat až za několik měsíců, což ale nebrání jeho umístění v nové trvalé rodině,“ uvedly.

Ve svém příspěvku zmínily také Jakuba L., který Marleyho týral. „Původní majitel celou léčbu u nás i Klinice Jaggy beze zbytku uhradil,“ potvrdily. Tyran se brzy dozví, jaký ho čeká trest. Měl by totiž ve zkráceném řízení předstoupit před soud. Hrozí mu maximálně dva roky vězení. Hlavním důkazem je video, které pořídil Jakubův kamarád a umístil ho na Facebook. Je na něm vidět, jak mladík štěňátko kope, bije a škrtí.

hejpockej ( 18. dubna 2018 05:07 )

staci kdyz vidim roztlemenej ksicht tohodle svetskyho brezineva v cepici, tak uz se nemuzu dockat, az ho dostanu do rukou. Soudce mu mohl pomoct a schovat ho v base, ale neudelal, takze chlapec ted pozna odplatu Bozi... karma je svina spravedliva...

montevideo ( 13. dubna 2018 11:40 )

Jde o to, jestli to opravdu točil, aby štěněti pomohl, nebo proto, aby pobavil úchyly na FB.

montevideo ( 13. dubna 2018 09:33 )

Pokud by ten kamarád to video točil, aby na týrání upozornil, šel by s ním na policii. Motivace jeho umístění na FB se mi zdá podezřelá.

villon ( 13. dubna 2018 00:45 )

Je to frajer, ne že ne.

oliiiii3 ( 12. dubna 2018 23:47 )

Proc to ten kamarad natacel cele, mel mu uz tam dat rounou přes drzku, to tedy byla odvaha na to cele koukat. Doufam ze si to pekne odsedi, ted se bude kat, jak to vse zaplatil. Jen aby se tomu vyhnul, zmetek hnusny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání