Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Skandální úmrtí v ústecké nemocnici: »Simulanta« poslali domů. Zemřel

Skandální úmrtí v ústecké nemocnici: »Simulanta« poslali domů. Zemřel
Skandální úmrtí v ústecké nemocnici: »Simulanta« poslali domů. Zemřel  (Autor: reprofoto FTV Prima)
Autor: dce - 
9. dubna 2018
13:45

Tragédii v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem vyšetřuje už místní policie. Zdravotníci zde totiž dvakrát nemocného muže poslali domů s tím, že jeho stav není na hospitalizaci. "Řekli mu, že simuluje," tvrdí rodinná známá zemřelého. Potřetí ho v nemocnici přijali. Bylo však pozdě. Po pár hodinách zemřel.

Oním pacientem byl Ital Mario Favo (†75) - na Emergency Masarykovy nemocnice ho přijali poprvé ve čtvrtek. Po zoufalém telefonátu tam Maria odvezla jeho známá Lenka Kodešová. „Mario mi zavolal ráno kolem půl deváté. Prý zkolaboval po ranní sprše. Bolelo ho na prsou, v krku, měl bolesti hlavy a silné brnění levé ruky, nemohl ani polknout,“ popsala serveru Deník.cz

Mario měl ovšem nemocné ledviny, chodil na dialýzu a čekal na transplantaci. Jeho lékařka Kodešové doporučila, aby Maria odvezla do nemocnice. Jenže tam si ho nenechali a poslali ho domů. „Jeho stav se stále zhoršoval. Nemohl jíst ani pít, a tím pádem neužil žádný z dlouhodobě předepsaných léků," vypráví Lenka.

Odpoledne jí Mario volal, že je mu čím dál tím hůř. Tentokrát ho do nemocnice odvezla záchranka. Na Emergency ho Lenka ovšem našla později sedět v čekárně. „Když jsem ho uviděla, požádala jsem lékařku z pohotovosti, aby mi popsala jeho zdravotní stav. Ta mi řekla, že se mohlo jednat o běžný stav před dialýzou nebo o začínající virózu. Hospitalizace prý nebyla třeba,“ uvedla.

Musela si ho zase odvézt domů, kde jí s ním pomáhali cizí lidé, aby ho vůbec dostali do postele. Protože se známým nemohla zůstat, požádala přátele, aby na něj dohlédli - v půl desáté večer mu opět volali sanitku. V pátek 30. března pak Lence volali z nemocnice, že Mario ve čtyři hodiny ráno zemřel.

„Naposledy jsme se s ním rozloučili v pátek dopoledne. Když si uvědomím, že dokonce ta doktorka říkala, že simuluje, chce se mi brečet. Byl to moc hodný člověk,“ uzavřela Lenka. Na nemocnici podala trestní oznámení za zanedbání lékařské péče s následkem smrti.

„Zabývají se jím ústečtí kriminalisté. V současné době byla provedena soudní pitva v Praze. Vyžádáme si znalecký posudek od příslušného specialisty,“ potvrdila Deníku mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. Nemocnice se k případu odmítá vyjadřovat.

flora ( 10. dubna 2018 03:58 )

V první řadě nechápu to dnešní členění lékařské péče. Děsím se toho, kdyby se někomu z rodiny přitížilo v čase PO ordinačních hodinách obvoďáka, což je cca v 11 dopoledne a PŘED ordinační dobou Emergency , což je v 18h večer. Kam jít? Dřív byl tzv. žurnál na každé poliklinice, a ten tohle mezidobí vykrýval a v každém špitále i člověka přijali na běžném oddělení..

sany12 ( 10. dubna 2018 02:44 )

Zdravotnictví jsme měli na úrovni - no a co z toho zbylo. A ještě ubude.

TeplaBuchta ( 9. dubna 2018 22:55 )

rozkurovackajana: Budeš taky takhle mluvit, až se bude jednat o tvého otce, matku... když se tě to bude osobně týkat??!! Kokokokokokokokokodaaaaaaaaak, trapko. Na "průměrný věk" ti sere pes. Nechtěla bys náhodou, aby se lidi po dovršení "průměrného věku" stříleli jako škodná?? Aby ti "neujídali krajíc". Bože, ty jsi monstrózní blbka😂😂 

TeplaBuchta ( 9. dubna 2018 22:46 )

 Tj. hrozný, chudák pán. Jaká tedy byla jeho diagnóza, proč zemřel?? Bleskáči, snažte se, tohle je polovičatý článek👎 Jinak co dělal italský důchodce v Česku???? Byl zde vůbec zdravotne pojištěn?? Možná tj. důvod, že s ním jednali jako se simulantem... Jinak zdravím piz.du Mudr. Ryplovou z turnovské interny, ta rovněž mého příbuzného na příjmu označila za "simulanta"👎👎 Ano a proto je už 7 týdnů hospitalizován v Liberci, ptž je "simulant"😂 Mudr. Ryplová - hnusná beďarovitá zakomplexovaná kráva, co vystudovala medicínu asi jen proto, že na lékařské fakultě všechny profesory rozkuřovala, s.v.i.n.ě v bílým plášti👎👎

arne100 ( 9. dubna 2018 21:30 )

Pomud se jedná o doktoři tak se nic nestane jako vždy policie to odloží.Neznám případ kdyby nějakého doktora odsoudili.Hodí se to na to že lékař by přepracovaný a sloužil přesčas a je vymalováno v tomto bordelstanu už se ani nedívím.Prostě všichni když potřebujeme pomoc tak jsme simulanti.Jsme obyčejná spodina tak ta může pojít my se staráme o milionáře něco nám z nich aspoň kápne že páni doktoři

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání