Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ničivý požár hotelu u Chebu: Hosté utíkali před plameny uprostřed noci

Autor: ČTK ljš - 
9. dubna 2018
09:46

Pořádně divokou noc si prožili hosté hotelu Stein u Chebu. Nad ránem tam totiž propukl rozsáhlý požár. Oheň zničil hlavně dřevěné konstrukce hotelového resortu. Hasiči vyhlásili v noci 2. stupeň poplachu a požádali o pomoc také hasiče ze sousedního Německa.

Oheň zničil celé jedno křídlo hotelového resortu. "Požár byl hasičům nahlášen krátce po jedné hodině ranní, první jednotky hasičů byly na místě za deset minut od oznámení. V té době byla zasažena střecha jedné z ubytovacích částí hotelu a také celé druhé nadzemní podlaží. Část střechy se již zřítila," popsal situaci mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči se zaměřili na zastavení šíření požáru do vedlejší části hotelu. Zároveň museli prohledat všechny pokoje, i když v nich podle správce objektu nikdo nebyl. Z druhé části hotelu pak evakuovali pět ubytovaných hostů, všichni byli v pořádku. Ještě v noci se mohli vrátit zpět do svých pokojů.

Za dvě hodiny dostali hasiči požár pod kontrolu, kromě hašení pomáhali také se záchranou vybavení ze zasažené části. Škoda zatím nebyla stanovena. Na místě zasahovali hasiči z celého okolí a jejich němečtí kolegové z Waldsassenu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání