Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Případ týraného štěněte už má v rukou soud: Marley nemá následky, Jakubovi hrozí maximálně 2 roky

Autor: dce - 
5. dubna 2018
18:20

Případ týraného štěněte z Prachatic si už převzal soud. Do tří týdnů bude rozhodovat o trestu pro tyrana Jakuba L. (24), který psa kopal a škrtil. Vše zachytil jeho kamarád na video, které šokovalo celé Česko. Štěně se ze zranění léčí v útulku Animal Rescue, podle všeho nebude mít trvalé následky, a tak Jakubovi L. hrozí jen dva roky ve vězení.

Podle serveru TN.cz už dorazily podklady k případu na Okresní soud v Prachaticích. Jakub L. je obviněný z týrání zvířat, za což mu hrozí až dva roky vězení. Jako důkaz slouží video, které pořídil Jakubův kamarád a umístil ho na sociální sítě. Je na něm jasně vidět, že mladík psa škrtí, kope a bije pěstmi. Pes skončil v kritickém stavu na veterině, naštěstí se ho podařilo zachránit.

„Podklady spolu s návrhem na potrestání jsme ze státního zastupitelství obdrželi minulou středu. Případ byl přidělen jednomu z kolegů, kterému běží zákonná třítýdenní lhůta na udělání prvního kroku,“ řekla mluvčí okresního soudu Vendulka Pozniaková.

Podle TN.cz je pravděpodobné, že Jakub bude potrestán trestním příkazem od samosoudce. Pokud se proti něm jedna ze stran odvolá, bude se konat hlavní líčení, jak ho známe i z jiných případů.

Marley se zatím zotavuje v útulku Animal Rescue. Až bude zcela zdráv, začnou mu pracovníci hledat nový domov. Zájemců je již nyní tolik, že útulek zveřejnil speciální mail, kde se lidé mohou hlásit.

Ruth ( 6. ledna 2019 21:17 )

Měli, ale naše justice bohužel nefunguje tak, jak má. Všechno je jen divadlo. Linha dostal jen podmínku, což se nedá za trest vůbec považovat, a druhej, přihlížející tyran, nebyl souzený.

Ruth ( 6. ledna 2019 21:13 )

Bohužel se Vaše tušení potvrdilo. Tyran dostal jen podmínku. A druhé hovado, co to natáčelo, nic.

Ruth ( 6. ledna 2019 21:09 )

Přesně tak. Navíc si myslím, že za tak krátkou dobu se nemůže s jistotou tvrdit, že pejsek nebude mít trvalé následky, to se může projevit později. A i kdyby neměl, tak na dušičce bude. Psychopat ale bohužel dostal jen podmínku. Tomu se nedá ani uvěřit. Ach jo.

adamice ( 15. května 2018 11:05 )

Exemplárně potrestat! Je evidentní, že týrání bylo opakované (viz sádra na noze psíka). Dva roky jsou málo. Psychiku pejskovi již nikdo zcela nenapraví.

0707 ( 11. dubna 2018 08:21 )

Jakub Linha, takový hnusný bordelář a dement! Rada pro soudce: nepustit hajzla na WC, a potom ho dokopat a škrtit, copak štěně zastaví kakání? Ani člověk ne, zkuste to! S pejskem se chodí na procházky, a ne toto...... Linhu bychom pověsili na strom! Takový ksindl si nic jiného nezaslouží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání