Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zoufalá pašeračka Tereza: Soud si s ní zahrává? Vyslovila jedno přání

Autor: ČTK, shp - 
31. března 2018
16:41

Soud s Češkou Terezou H., která byla 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, bude pokračovat 10. dubna. Dnešní jednání se sice uskutečnilo, ale žádný pokrok v případu nepřineslo. Tereza nyní vyslovila jedno přání…

Informace potvrdila mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová. "Otázka kauce se dnes opět neřešila," podotkla mluvčí. Advokát zadržené ženy požádal o její propuštění na kauci na začátku března.

"Od ženy máme potvrzeno, že má zájem o konzulární návštěvu naší zástupkyně z ambasády z Islámábádu, takže to teď budeme řešit," dodala Valentová.

Pákistánští celníci ženu zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska.

Heroin našli celníci v ženině kufru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

České ministerstvo spravedlnosti minulý týden uvedlo, že Česko chce s Pákistánem uzavřít smlouvu o předávání vězňů. Úřad snahu zdůvodňuje právě případem Češky zadržené v Pákistánu.

IngKecner ( 2. dubna 2018 11:41 )

Ruský "hekr" šel najednou dost rychle. Stejně tak jsme dost rychle změnili psotoj v kauze Skripal. Byl tu třetí muž USA a našinec se tvářil jaksi serviln.ě

bullshit ( 2. dubna 2018 11:37 )

Chtěl jsem napsat to samé, proč ty selebrity a krasavice pořád špulí ty mordy...

IngKecner ( 2. dubna 2018 11:35 )

Legidslativa je nedokonalá a potřebuje úpravy, ale zhákonodárcům jde o jejich koryta, nepracují pro společnost, ale hádají se.

IngKecner ( 2. dubna 2018 11:32 )

Oběť doby, kterou se často stanou jedinci s podměrečnou inteligencí a manipulovatelné povahy. Zřejmě nekvalitní člověk, který potřebuje dostat poučení, nikoliv jí umožnit z toho příliš snadno vyváznout.

arne100 ( 2. dubna 2018 09:46 )

Popravit a je pokoj.Co s takovou courou jiného.Co chtěla to má.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání