Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Matka dvou dětí vypadla z letadla: Je v kritickém stavu

28. března 2018
18:16

Pasažérka letecké společnosti SmartWings Dikla Abitbulová (38) z Izraele je v kritickém stavu. Žena vypadla z letadla přímo na ranvej. Posádka údajně porušila pokyny kapitána a otevřela únikové východy. Z výšky několika metrů žena dopadla na tvrdý beton.

Příčiny pádu se stále vyšetřují. Možná za to mohla panika mezi cestujícími. Letadlo totiž muselo nouzově přistát v Budapešti, protože se na palubě stroje objevil kouř. Jiní mluví o tom, že letadlo sebou cuklo a vzdušný proud z turbín vyhodil ženu z otevřených dveří. Jedno je jasné už nyní: posádka neuposlechla pokyny pilota, který otevření únikových východů zakázal.

Žena je v umělém spánku

Spekulace o vině šly prozatím k ledu. Leteckou společnost a především rodinu v první řadě zajímá stav Dikly. Matka dvou dětí (6 a 13) byla v Maďarsku na dovolené s kolegy z práce. Z evropského města byla nadšená. Bohužel ihned po vzletu muselo letadlo přistát. Následující scénář možná změní život jí i celé rodině.

Čekala hned u dveří. Posádka je otevřela, ačkoliv kapitán řekl opak. Najednou spadla,“ řekla její matka Rikky, která s ní po Maďarsku cestovala také. Ženu okamžitě transportovali do místní nemocnice, kde ji anesteziolog musel uvést do umělého spánku. „Moje dceruška podstoupila operaci hlavy, má zlomená žebra a další poranění,“ doplnila Rikky.

Koupila dětem dárečky, těšila se domů!

Dikla si dovolenou užívala. „Nakoupila dětem dárečky, korálky, hračky. Byla nadšená. Volala domů a popisovala, jak zde padá sníh. Hrozně se na děti těšila a pak přijde taková katastrofa,“ řekla zdrcená matka. Do Budapešti byl převezen i chirurg a rodinný lékař z Izraele.  

Vaclac ( 29. března 2018 00:59 )

 Ta paní jela s matkou a přáteli. Děti má ráda. Koupila jim dárky. Děti musí chodit do školy. Nechápu, jak ji někdo může v té těžké rodinné situaci odsuzovat. Ledaže ten článek ta divně odsuzujíci paní nečetla, tak nemá co psát. Je to nemistné. Jsem advokát a rád bych ji zastupoval. Zavinění letecké společnosti je evidentní. Neposloucháji kapitána. Hruuza. Sorry jako...

Ruda k ( 28. března 2018 23:00 )

Ještě poznámka: popisek u fotografie, kde se udajně valí dým z letadla, je ve skutecnosti dým z vozidla stojiciho alespon 100 metru od letadla

Ruda k ( 28. března 2018 22:58 )

 Tento článek obsahuje nepravdivé informace! Věřím,že autor článku ho bude brzy nucen upravit jako to je na tomto pofidérním webu zvykem.

krasomila ( 28. března 2018 19:36 )

Takže, když má někdo děti, tak asi už nemůže nikdy nikam. Nikde se tam přece nepíše, že děti ponechala bez dozoru a zamkla na půdě...

jany ( 28. března 2018 18:54 )

eh, ona se vykasle na peci o deti a jede si uzivat s nejakou partou?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání