Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pátrání po Maddie dostalo nový impulz! Poslední naděje nalézt dívku?

  • Autor: ana - 
    27. 3. 2018
    10:33

    Dlouhých 11 let! To je doba, která 3. května uplyne od zmizení malé Maddie McCann z její postýlky v rezortu Praia da Luz v Portugalsku. Její rodiče večeřeli o sto metrů dál. Dodnes se nevzdali naděje, že se jejich dcerku podaří vypátrat. Zatím bezúspěšné hledání nezvěstné holčičky nyní dostalo novou šanci. Policisté na konto operace „Grange“ obdrželi cca 3 miliony korun.

     

  • 1.Jak šel čas s pátráním

    Kdysi ještě šťastná rodina McCannových – Kate, Gary, Maddie a dvojčata Sean a Amelie Kdysi ještě šťastná rodina McCannových – Kate, Gary, Maddie a dvojčata Sean a Amelie | profimedia.cz

    Pětičlenná rodina McCannových dorazila do dovolenkového rezortu v Praia da Luz 28. února 2007 a ubytovala se v dvoupokojovém apartmánu komplexu Ocean Club. Do zadní části bytu, který byl situován o něco dál než hlavní budova s bazénem a restaurace, se dalo vejít bránou přímo z hlavní ulice.

    Manželé Kate (tehdy 39) a Gerry (tehdy 38) se usídlili v zadní ložnici, zatímco svou téměř čtyřletou dcerku Madeleine (zvanou Maddie) a mladší dvojčata Seana a Amelii uložili do předního pokoje. Holčička spala na hotelovém lůžku, zatímco každé z miminek spalo v cestovní dětské postýlce uprostřed místnosti.

     

    Vše se ale zvrtlo 3. května, kdy nejstarší Maddie zmizela. Dodnes není jisté, zda ji někdo unesl přímo z pokoje, nebo se sama náhle probudila a odešla hledat své rodiče. Od té doby se po holčičce slehla zem.

  • 2.Holčička je v Indii!

    Maddie byla roztomilá holčička. Maddie byla roztomilá holčička. | ČTK, EPA, archív Blesku

    Když britská turistka v Indii zahlédla osmileté děvčátko, které je Maddie prý nápadně podobné, byli rodiče Madeleine McCann v napjatém očekávání. Tato stopa se i jako další v budoucnosti ukázala jako fiktivní.

     

  • 3.Pedofilní gang

    Další stopa přišla v roce 2008. Tehdy soukromý detektiv odhalil, že Maddie byla z portugalského turistického střediska unesena na příkaz belgického pedofilního gangu. Scotland Yard důkaz dementoval.

    Britská policie a rodiče malé Maddie byli ve stejný rok znovu v pohotovosti. Německý turista byl přesvědčený, že holčičku viděl s německou rodinou na letišti na Ibize. Jednalo se znovu o falešnou stopu.

     

  • 4.Únosci dětí

    Pátrání po Maddie v Portugalsku. Pátrání po Maddie v Portugalsku. | profimedia.cz

    V roce 2011 svitla rodičům nová naděje, že se jejich holčička brzy najde. Po dívce pátral soukromý detektiv Marcelino Italiano, který tvrdil, že ví, kde je. Zjistil, že v Portugalsku, odkud tehdy tříletá dívka zmizela, řádil gang únosců dětí, kteří je prodávají do celého světa. Podle Italiana byla Maddie v Americe. Ani tato stopa nikam nevedla.

    V roce 2013 vyšetřovatelé pracovali i s verzí, že se stala obětí švýcarského pedofila Hanse von Aesche, který zavraždil holčičku Ylenii jen tři měsíce poté, co zmizela malá Maddie. Přestože ohavný čin provedl v rodném Švýcarsku, v době zmizení Maddie žil v Portugalsku. Krátce po činu vypil jed a spáchal sebevraždu. Elitní detektivové Scotland Yardu tuto verzi zavrhli.

     

  • 5.Vyrušila zloděje?

    Dívka žijící na ulici v Římě připomíná ztracenou Maddie. Navíc mluví anglicky. Dívka žijící na ulici v Římě připomíná ztracenou Maddie. Navíc mluví anglicky. | Missing Persons of America

    Scotland Yard se o rok později pustil do prověřování nové teorie, podle které mohla být Maddie McCann unesena zloději, které vyrušila při vykrádání apartmánu. Tato teorie je však málo pravděpodobná.

    V roce 2016 se objevily spekulace, že Maddie žije v ulicích Říma. Dívka nemluvila italsky a na otázky odpovídala v angličtině. Ani zde stopa nevedla ke šťastnému konci. Dívce chyběla skvrnka v oku, kterou měla Maddie.

     

  • 6.Dívku jsem zabil

    Loni se k vraždě dívky přiznal britský pedofil Aaron Collis (31). Muž se policistům přiznal, že malou holčičku zavraždil. Jenže šlo jen o bezcitný a krutý čin pro jeho zálibu. Rovněž se na sociálních sítích přiznala mladá dívka Harriet Brookes, že to ona je malá Maddie. Ani tato stopa se neukázala jako stěžejní.

  • 7.Poslední šance?

    Během jedenácti let chodila jedna teorie únosu za druhou. Lidé z celého světa se hlásili s poznatky o malé Maddie. Ani jeden z poznatků k nalezení holčičky nevedl. Policie doufá, že další peníze, které vláda k případu uvolnila, povedou ke konečnému rozlousknutí případu. „V průběhu vyšetřování nemůžeme poskytnout žádné informace,“ řekl mluvčí Scotland Yardu.

    Mluvčí Scotland Yardu uvedl: „V průběhu vyšetřování nemůžeme poskytnout běžné komentáře k šetření.“

brano34 ( 19. května 2020 21:34 )

Plyšová hračka, kterou si Matka Madeleine nechala, je tím největším důkazem, že Madeleine už nikdy živou neuvidíme.

19.3.1977 ( 27. března 2018 10:45 )

 Kolikátý je to imbuls?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání