Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hororový požár obchodního centra na Sibiři: Zatím 64 mrtvých a 11 pohřešovaných

Autor: ČTK - 
26. března 2018
10:48

Nejméně 64 obětí na životech si vyžádal požár nákupního a zábavného centra v Kemerovu na Sibiři. Oznámila to agentura RIA Novosti s odvoláním na místní krizový štáb. 

Podle ruské agentury je mezi mrtvými nejméně devět dětí. Záchranáři pátrají ještě po 11 pohřešovaných. „Mohou být v sálech kin, které se propadly ze čtvrtého na třetí podlaží,“ uvedla agentury.

Požár obchodního a zábavného centra v Kemerovu na Sibiři propukl ještě v neděli, uhasit se jej podařilo až v pondělí. Záchranáři se následně pustili do rozebírání trosek v pátrání po nezvěstných.

„Požár byl uhašen, začalo úplné rozebírání trosek. Dým nad obchodním centrem prakticky zmizel. Hasiči ještě polévají vodou doutnající konstrukce, aby nepřipustili opětovné rozdmýchání plamenů,“ uvedl v pondělí ráno mluvčí štábu. Podle agentury TASS se však později oheň v poničeném objektu znovu rozhořel, z budovy stoupal černý dým a plameny likvidovali hasiči.

Mezi dětskými oběťmi je i jedenáctiletá příbuzná gubernátora Kemerovské oblasti Amana Tulejeva. Úřady slíbily zaplatit pohřby, jakož i vyplatit rodinám obětí po milionu rublů (asi 360 000 Kč).

Zoufalí lidé skákali z oken

Požár se centrem patrně velmi rychle rozšířil. Strašlivé záběry z místa incidentu zachycují zoufalé lidi, kteří se před plameny snaží utéct skokem z oken. V městských nemocnicích je podle agentury Interfax nejméně 12 zraněných, z toho dva jsou v těžkém stavu.

Kvůli požáru byli zadrženi čtyři lidé, včetně ředitelky centra Naděždy Suddenokové, která je mezi vyšetřovanými. V médiích se již objevilo, že požár se vyšetřuje podle paragrafů o usmrcení z nedbalosti, o porušení požárních předpisů s následkem smrti a o poskytování služeb neodpovídajících požadavkům bezpečnosti.

V městkých nemocnicích podle agentury Interfax zůstává 12 zraněných, z toho dva jsou v těžkém stavu.

Kvůli požáru byli zatčeni tři lidé, včetně ředitelky centra. Naděžda Suddenoková podle Interfaxu právě čelí otázkám vyšetřovatelů. V médiích se již objevilo, že příčiny požáru se vyšetřují podle paragrafů o usmrcení z nedbalosti, o porušení požárních předpisů s následkem smrti a o poskytování služeb neodpovídajících požadavkům bezpečnosti.

Na místě je ministr pro mimořádné situace Vladimir Pučkov a ministryně zdravotnictví Veronika Skvorcovová.

1_2_3 ( 26. března 2018 12:39 )

To nejsou milí diskutující, ale plevel národa, který nám dělá ostudu po celém světě.

1_2_3 ( 26. března 2018 12:34 )

Hrozný, chudáci lidi....úpřímnou soustrast pozůstalým a hodně sil na překonání toho co se nedá změnit. R.I.P obětím.

1_2_3 ( 26. března 2018 12:26 )

Ty jsi prevít zas.ranej, je jedno jaké je člověk národnosti, šmejde hnusnej. Neštěstí je to strašné.

hahapch ( 26. března 2018 11:26 )

bac-bum-bac přesně! je to hyenismus si dělat srandu z takového neštěstí, chtěla bych vidět je na místě těch uvnitř požáru když by jim někdo řekl no a co na co hasit a jít pomáhat do hotového pekla riskovat svoje životy, však je nás dost a aspoň bude víc pro ostatní, to už by mluvili jinak, lidé jsou sobci, bezcitní a bezohlední, nejhorší je že těchto lidí přibývá, sami myslí jen na sebe ostatní jsou jim fuk i když jsou to děti

Jan Novak ( 26. března 2018 10:58 )

 Rákosniček blbeček postavil si domeček...a s gumovou hlavou rychle za zábavou...v americké riti on se dobre citi...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání