Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zkáza v Sýrii: Při náletu na povstaleckou oblast bylo zabito minimálně 16 dětí

Autor: ČTK, ana - 
22. března 2018
14:00

Svět obletěly děsivé snímky ze syrské vesnice Kfar Batkeeh poblíž města Idlib. Při středečním náletu zde zemřelo zhruba 20 osob. Většina z toho byly děti. Idlib na severozápadě Sýrie patří k provinciím, která je držena protivládními povstalci.

O tragickém útoku informovala agentura Reuters s odvoláním na exilovou organizaci syrských ochránců lidských práv (SOHR). „Nálet zasáhl hlavně děti, které vyběhly ze základní školy. Nebylo jim více než 11 let,“ uvedla SOHR, která neupřesnila, zda se jednalo o nálet Damašku, anebo jeho ruského spojence. Podle syrské civilní obrany vykonala nálet ruská letadla.

Idlib je největší a nejlidnatější oblastí, kterou stále drží povstalci, které chce vyhnat syrský prezident Bašár al-Asad, jehož síly jsou podporovány ve válce ruskou vzdušnou mocí. Asad a jeho spojenci také útočí na rebely ve východní Ghútě poblíž Damašku.

Děti a ženy se před útokem ukryly v suterénu školy. Věřily, že zde budou v bezpečí.

agfor ( 22. března 2018 18:29 )

Je zajímavé, že když do Evropy táhnou miliony arabů a černochů, jsou to většinou mladí a bojeschopní muži (je to spíš okupační invaze), ale dětí je pomálu, a ty jen proto, aby se ukazovaly novinářům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání