Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pohádkový byznys manželky policisty, který se zjevil u vraždy Kuciaka: Na její majetek si posvítí generální prokuratura

Mária a Róbert Krajmerovi
Mária a Róbert Krajmerovi  (Autor: Facebook)
Autor: shp - 
21. března 2018
19:30

Generální prokuratura si posvítí na původ majetku ředitele slovenské Národní protikorupční jednotky Róberta Krajmera a jeho manželky Márie Krajmerové. Ta je podle Denníku N 45% akcionářkou společnosti Všetko pre bývanie, která má velké obchodní centrum Styla. Sám Róbert Krajmer se stal středem pozornosti poté, co se objevil na místě vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny (†27)

Mária vlastní a provozuje luxusní centrum Styla v Bratislavě. Podle Denníku N však původ svého majetku odmítla jakkoliv vysvětlit. Policie uvedla, že jde o soukromou osobu a nebude se k ní nijak vyjadřovat.

Podle slovenského zákona má však stát věnovat manželkám bezpečnostních funkcionářů zvýšenou pozornost. A to je právě příklad Krajmerové. Generální prokuratura je ale na slovo skoupá.

Vaše otázka byla předána na netrestní odbor generální prokuratury za účelem postupování podle zákona o prokazování původu majetku ve znění posledních předpisů,“ řekla mluvčí generální prokuratury Andrea Predajňová.

Šéf protikorupční jednotky na místě vraždy Kuciaka

Jméno šéfa protikorupční jednotky Róberta Krajmera bylo v poslední době skloňováno zejména s vraždou Jána Kuciaka. Ne místě krvavé tragédie se totiž sám osobně objevil. Na záběrech TV JOJ z místa činu ho odhalil slovenský týdeník Trend.

Šéf protikorupční jednotky NAKA je nepřímo propojen na oligarchu Norberta Bödöra, o čemž v minulosti psaly Aktuality.sk. A byl to právě zavražděný novinář Ján Kuciak, který monitoroval byznys Bödörovců,“ uvedl týdeník.

Co ale dělal na místě činu jen pár hodin od nálezu těla? Podle slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka, který rezignoval na svou pozici, sledoval italskou mafiánskou organizaci ’Ndrangheta, jejíž aktivity monitoroval právě i Kuciak.

Krajmer a jeho tým na tuto italskou skupinu v listopadu podali návrh na podání obžaloby v pěti skutcích korupce. Patří mezi lídry NAKA a je šéfem týmu lidí, kteří na těchto lidech pracují,“ snažil se situaci zachránit Kaliňák. Na místě mohl být Krajmer díky odposlechům. Zda legálním, není jasné.

Video: Šéf protikorupční jednotky NAKA Róbert Krajmer na místě vraždy Kuciaka

Gemmy ( 31. března 2018 07:35 )

Zoufalí rodiče zavražděných se nikdy pravou pravdu nedozví.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání