Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Poslední foto bestiálního vraha: Charlese Mansona na pohřbu vystavili v otevřené rakvi! 4 měsíce po smrti

Autor: ČTK, lm - 
20. března 2018
09:25

Až dlouhé čtyři měsíce po smrti byl pohřben nechvalně proslulý zločinec Charles Manson (†83). O tělesné pozůstatky vraha se totiž soudili čtyři lidé. Spor nakonec vyhrál Mansonův vnuk Jason Freeman, který dědu nechal vystavit v otevřené rakvi a poté ho nechal zpopelnit.

Charles Manson (†83) byl pohřben v sobotu v kalifornském Porterville. Podle amerického serveru TMZ na smuteční obřad přišlo přibližně 30 lidí. Mezi smutečními hosty byla i Mansonova bývalá snoubenka Afton Burton a bývalá členka jeho kultu Sandra Good. Podle zdroje serveru bylo tělo ve velmi špatném stavu a Manson na sobě musel mít tlustou vrstvu makeupu a rukavice.

Tělo vraha totiž bylo předtím dlouhé čtyři měsíce v márnici. Manson nemohl být pohřben, dokud soud nerozhodl, komu jeho ostatky patří. O Mansonovy pozůstatky, ale i o práva na jeho pozůstalost a na užití jeho jména, projevili zájem čtyři lidé. Soud vyhrál Mansonův vnuk Jason Freeman. Jeho otec Charles Manson mladší se narodil do Mansonova prvního manželství. Manson junior si později změnil jméno na Charles Jay White a nakonec spáchal sebevraždu.

Freeman nechal svého dědu po obřadu zpopelnit a popel rozprášil v nedalekém lese. Podle TMZ ale foukal silný vítr, který zavál popel zpět na smuteční hosty.

Manson v roce 1967 založil na sklonku éry hippies komunitu, která se do dějin zapsala jako Mansonova rodina. Se svými obdivovateli se v San Francisku věnoval nevázanému sexu a drogovým orgiím. V srpnu 1969 nařídil svým stoupencům, aby náhodně zabíjeli obyvatele bělošské luxusní čtvrti v Los Angeles. Pět lidí usmrtili v domě hudebního producenta Terryho Melchera, dva pak v domě podnikatele Lena LaBianky. Svět nejvíce šokovala bestiální vražda herečky Sharon Tate (†26), manželky režiséra Romana Polanského, která byla v době činu v osmém měsíci těhotenství. Mansonovi následovníci ženu ubodali.

Za své zločiny byl Manson spolu se čtyřmi stoupenci odsouzen k doživotnímu vězení. Bestiální vrah zemřel loni v listopadu na zástavu srdce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání