Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Řidič dostal smyk a smetl 12 školáků: Vaneska (†12) už se domů nevrátí

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
19. března 2018
22:29

Celkem 12 školáků skončilo v nemocnici po hrůzné nehodě, k níž došlo koncem února u slovenské obce Spišské Bystré. V těchto dnech se děti konečně vrací domů k rodičům, malá Vaneska (†12) se ale bohužel s rodinou už nikdy nesetká.

Tragická nehoda se stala 22. února v obci Spišské Bystré nedaleko Popradu. Řidič osobního auta dostal smyk a vrazil do skupiny 12 dětí, které šly zrovna ze školy. Dvě z nich utrpěly těžká zranění, ostatní pak vyvázly s méně závažnými poraněními. Vaneska (†12) bohužel po několikadenním boji o život zraněním v nemocnici podlehla.

Vozidlo skončilo po nehodě na střeše mimo vozovku. Řidič se z vraku dostal sám a následně se ukryl před rozzuřenými příbuznými v nedalekých budovách. Policisté měli co dělat, aby uklidnili situaci a ochránili hasiče a záchranáře.

Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Místní tak nyní netrpělivě čekají na výsledky vyšetřování. "Chceme, aby to vyšetřili, jak se patří. Ztratil jsem dceru a na to už nezapomenu," řekl TV JOJ otec Vanesky. "Na základě důkazní situace bylo vůči řidiči vzneseno obvinění z trestného činu usmrcení a trestného činu ublížení na zdraví. K vyšetření přesné příčiny této dopravní nehody byli přibráni i znalci z oboru dopravy a z oboru zdravotnictví," uvedla policejní mluvčí Jana Migaľová.

"Mohu vám říci, že ho to strašně mrzí a je psychicky na dně," řekla k případu manželka řidiče.

 

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání