Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jakub L., který brutálně zkopal štěně: Mrzí mě to, zaplatím léčbu, tvrdí tyran

Autor: Dagmar Čechová - 
19. března 2018
10:02

Jakub L. (24) se minulý týden "proslavil" na sociálních sítích brutálním týráním štěněte labradora. Jeho chování natočil a zveřejnil jeho kamarád a celou věc záhy začala řešit policie. Marley, jak se pejsek jmenuje, skončil v kritickém stavu. Tyran se nyní k činu přiznal a tvrdí, že ho to mrzí. A chce zaplatit za jeho ošetřování.

Jakub L. do teprve tříměsíčního pejska se zlomenou zasádrovanou nohou kopal, škrtil ho a mlátil s ním o zem. Video z celé události se po sociálních sítích šířilo jako požár - tisíce šokovaných lidí nešly pro slova daleko. Záhy se objevila zpráva, že mladého muže z Prachatic někdo napadl a zbil, není ale jisté, zda je informace pravdivá.

Na pomoc pejskovi se ovšem zvedla velká vlna solidarity - lidé chtějí finančně přispět na léčbu. To už možná nebude potřeba. Tyran se věci chce postavit čelem. „Nesu plnou zodpovědnost za to, co se stalo, je mi to velmi líto a moc mě to mrzí. Všechny náklady spojené s léčbou Marleyho beru na sebe a vše uhradím, což jsem vypověděl také při výslechu na policii,“ přiznal Deníku Jakub L.

Lidé jsou k jeho sdělení ovšem velice skeptičtí. "Jsem si jist, že tyranovi štěněte z Prachatic právník jako první věc poradil, aby uhradil náklady za léčbu a projevil lítost. Tedy samozřejmě polehčující okolnosti u soudu. A když to nezabere, tak se to dá vždycky zahrát na nějakou tu psychiatrickou diagnózu nemoci, která se projevuje třeba návaly vzteku," napsal veterinář Jiří Žák na stránce své iniciativy Společník pro život.

Na internetu se také velice rychle po zveřejnění videa objevila petice za tvrdší tresty pro tyrany zvířat. V pondělí dopoledne už čítala 135 tisíc podpisů. Mladému muži v současnosti hrozí až tři roky ve vězení.

Luciper ( 21. března 2018 14:41 )

Dekuji vsem diskutujicim (krome toho kretena stalina trola hovadskyho vubec na ty jeho zvasty nereagujte!) za to, ze mi mluvite z duse.Vedomi, ze je tolik dobrych lidi, kterym neni osud bezbrannych zvirat lhostejny (je toho v posledni dobe uz moc) me dostalo z hluboke deprese, ve ktere jiz nekolik dni a noci topim- po shlednuti videa a vsech tech clanku. Verte mi, ze jedine, co me drzelo nad vodou (a tim pocitem bezmoci a zoufalstvi z naseho statu a soudu) bylo cteni komentaru v diskusich a sledovani, jak pribyvaji hlasy na petici. Jsem mirumilovny clovek, nikdy nezaslapnu ani broucka nebo pavoucka, ale tehle nelidske zrude bych s potesenim rozkopala tu jeho chuliganskou drzku. Jeste 1x diky vsem. Doufejme, ze to dopadne tak, jak si vsichni prejeme.

karkulka_z_lesa ( 20. března 2018 15:15 )

toho debila primitivního by měli vykastrovat....má moc testosteronu....uchyl

XLADI ( 20. března 2018 07:28 )

Když dostane deku, tak žádný průser nebude. Nebude vědět kdo ho napadl a policajti se na nějaké vyšetřování u takového šmejda vykašlou.

gu1cci2 ( 19. března 2018 21:53 )

To je fakt... Velice výstižné.

gu1cci2 ( 19. března 2018 21:50 )

Stalino podej si ruku z psycholinhou...Tvoje maso do zoo tygrům zm...de

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání