Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pro tyrana štěněte 3 roky natvrdo! Jakub (24) z Prachatic musí zaplatit: Lidé podepisují petici

Autor: lm - 
16. března 2018
09:11

Šokující případ týrání štěněte z Prachaticka pobouřil veřejnost! Po zhlédnutí videa, na němž Jakub L. (24) brutálně zkopal a škrtil psa, lidé založili petici, v níž pro tyrana žádají nejpřísnější možný trest. Podepsalo ji už více než 15 tisíc lidí. 

Otřesné video týrání se objevilo na sociálních sítích. Hlavním aktérem je 24letý Jakub z Prachatic, který podle záznamu neměl se čtyřměsíčním štěnětem vůbec slitování. Mladý muž do zvířete, které má zasádrovanou nohu, brutálně kope a později ho i škrtí. Důvodem mělo být, že se štěně vykálelo na podlahu.

Po zveřejnění videa pejsek skončil na veterině. Je ale v kritickém stavu a bojuje o život. Vimperská veterinární ordinace ve čtvrtek uvedla, že štěně muselo být převezeno na referenční kliniku, kde bude provedena speciální diagnostika. Chystá se také transparentní účet, na který lidé budou moci posílat peníze potřebné na léčbu. Majitel totiž pejska patrně týral dlouhodobě.

Právě tak mělo štěně přijít ke zlomenině nohy, kterou má na videu v sádře a mluví o tom i sousedé mladého muže, kteří slýchali z bytu kňučení. "Častěji to bylo slyšet a kolikrát jsem si říkala chudáček malej, ale nevíte, odkud to jde. Já jsem to včera obrečela," popsala FTV Prima jedna ze sousedek s tím, že majitel štěně údajně nevenčil a to muselo vykonávat potřebu na balkoně, který je tak úplný pokrytý výkaly.

Případem se zabývá už i policie. "Prachatičtí kriminalisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu týrání zvířat. Na případu intenzivně pracují a zjišťují jeho okolnosti, v případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta. V případě trvalých následků nebo smrti zvířete až tři roky," řekla televizi policejní mluvčí Martina Joklová.

Šokující případ nezůstal bez odezvy veřejnosti. Lidé na internetu založili petici, ve které pro tyrana žádají nejpřísnější možný trest. "Chceme, aby lidé, kteří týrají zvířata, byli nadále odsuzováni přísně, neboť týrání zvířat je, s ohledem na naprostou bezmocnost obětí, mimořádně zavrženíhodné a pokud pachatelé odcházejí od soudů s nepodmíněnými tresty nebo nejsou stíháni vůbec, je to pro slušné lidi pobuřující a pro Českou republiku ostudné," stojí u petice, kterou už podepsalo přes 15 tisíc lidí a další stále přibývají.

Podle obyvatel domu se útočník po zveřejnění videa skrývá a zrušil i své telefonní číslo. Měl by být údajně hospitalizovaný v prachatické nemocnici. Jakuba totiž podle serveru TN.cz někdo napadl, patrně mohlo jít o odvetu za jeho chování na videu.

iFender ( 8. dubna 2018 10:04 )

Ano,vyborny napad!Vytetovat a vypalit na celo telo "CEJCH"!To prepadeni vypada jako honem,honem neco vymyslet a ukryt ho ve spitale ,aby ho nekdo litoval.Je to lidska nevychovana zruda.Patri prisne potrestat!

montevideo ( 22. března 2018 21:04 )

On ani ty 3 roky nedostane .

montevideo ( 22. března 2018 21:00 )

Ta jeho matka o tom týrání musela vědět. To jí to bylo jedno?

montevideo ( 22. března 2018 20:53 )

A jak se jmenuje jeho máma?

mony1991 ( 20. března 2018 12:44 )

JENOM 3 ROKY??!!! To se jako tady v té zasrané republice už všichni zbláznili!! No jestli ho někdo zmlátil, tak asi pořád málo!! Doufám, že v base si ho pořádně podají a užije si!!! Zdechni ty kreténe!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání