Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Nestihli se katapultovat, proto zemřeli. Nehoda stíhačky stála život dva piloty

Autor: ČTK - 
15. března 2018
07:18

Dva letci stíhačky, která ve středu havarovala u floridského pobřeží, přišli při nehodě o život. Dvoumístný letoun modelu F/A-18 Super Hornet havaroval krátce před přistáním na letecké základně námořnictva v Key West. Příčina nehody zatím nebyla objasněna.

Dřívější zprávy uváděly, že oba členové posádky se katapultovali ven, než stroj spadl do vody. Námořnictvo později oznámilo, že pilot i jeho kolega byli nalezeni mrtví. Nehoda se stala při cvičném letu.

Americký prezident Donald Trump na Twitteru kondoloval rodinám obětí. "V našich myšlenkách a modlitbách jsme s letci, jejich rodinami a naším úžasným námořnictvem," uvedl Trump. Jména letců zveřejněna nebyla, jelikož se čeká na souhlas jejich rodin.

VIDEO: Takto vypadá úspěšné katapultování

Video  Dramatické video zachycuje moment, kdy se na poslední chvíli stihl katapultovat pilot stíhačky v plamenech.  - Youtube / CRICKET DE ZXOMX
Video se připravuje ...

bizon_pepa ( 15. března 2018 19:40 )

Vidím, že jsi odborník. Můžeš mi dát nějaký odkaz, kdy jsme koupili letadlovou loď pro kterou je určený?

agfor ( 15. března 2018 12:28 )

Umřeli proto, že tyhle létající rakve nestačil Donald podstrčit Stropnickému pro naši armádu, která okupuje kdejakou zemi v zájmu USA.

zvonik54 ( 15. března 2018 08:45 )

 Proč tady někdo nebrečíte, že zemřeli naši spojenci ve zbrani při cvičném letu stíhačky? Já pochopitelně nebrečím, poněvadž jsem do NATO nechtěl (a považuji je za nepřátele), ale spousta diskutérů oslavujících dnes americkou armádu jako stěžejní vojsko NATO, by brečet mohlo, né? A klást na pietní místa svíčky? Nebo je to proto, že lidí na Zemi je jako s-r-a-č-e-k? A přijdou noví bojovníci, a vy si budete lebedit v srdci Evropy v míru? CHYBA! Brzy poznáte, kdo rozpoutá v Evropě krvavou válku. Mně osobně je to již jedno, poněvadž jsem na konci svého života a to, co se zde děje, přeji demokraticky všem, aby se jim jejich agresivní plán i krvavými následky splnil, protože válečné vyhrožování směrem na východ bude mít zaručeně své plody, které porostou především v ČR v tzv. záhonu ,,lehlého popela".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání