Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kolaps před soudem v Ústí: Obžalovanému z dvojnásobného pokusu o vraždu se udělalo zle

Kolaps před soudem v Ústí: Obžalovanému z dvojnásobného pokusu o vraždu se udělalo zle. (Ilustrační foto)
Kolaps před soudem v Ústí: Obžalovanému z dvojnásobného pokusu o vraždu se udělalo zle. (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: uá - 
13. března 2018
17:21

Jak na Divokém západě řešil osobní neshody Jan Š. (74) z Bezděkova na Žatecku. Po sousedech pálil z pistole, jednoho navíc bodl. V úterý se měl za to zpovídat před soudem, líčení ale vůbec nezačalo…

Obžalovanému seniorovi se totiž ještě před příchodem do budovy soudu udělalo zle, záchranka ho odvezla do nemocnice. „Hlavní líčení bylo zrušeno z důvodu zdravotního stavu obžalovaného,“ potvrdil státní zástupce Vladimír Jan.

Důchodce Jan Š. zaútočil na své sousedy loni v létě. Jednoho z nich nejdříve bodl do zad, a když se napadený dal na útěk, střelil ho nelegálně drženou pistolí do břicha. Druhý soused vyběhl ven, když slyšel volání o pomoc.

Před střílejícím důchodcem se pak dal také na útěk, snažil se schovat za garáží, senior ho ale střelil do zad. Oba zranění přežili jen zázrakem. Útočníkovi hrozí za dvojnásobný pokus o vraždu a nedovolené držení zbraně až 20 let vězení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání