Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vadala se s Ficovou Máriou na svých polnostech předváděl! Místo svatby pak zmizela

Autor: ana - 
13. března 2018
05:13

Italský „farmář“ Antonino Vadala (48), který má podle zavražděného slovenského novináře Jána Kuciaka vazby na italskou mafii, se s Ficovou bývalou asistentkou Márií Troškovou po svých polnostech procházel jako pán. Alespoň takto se o jeho chování rozpovídali místní farmáři, kteří byli doslova přinuceni své pozemky vykutálené italské partičce prodat.

Farmáři na východě Slovenska promluvili. Pro deník Čas.sk se rozpovídal jeden z pronajímatelů půdy. Ze strachu o své zdraví si přál zachovat anonymitu. Prozradil, že v okolí Trebišova fungoval několik let italský zemědělský monopol. Půdu pro své podnikání později skupoval Vadala a jeho rodina.

Italové neumí farmařit

Povedenou partičku z Itálie zde znají dobře. Trebišov a jeho půda patřila dvěma bratrancům Antonina Vadala a Carminemu Cinnantemu, italskému podnikateli z obce Michalovce. Italové majitelům půdy během mnoha let údajně dlužili peníze na nájmu. Mnozí se tak bez jasného odůvodnění své půdy zřekli.

Farmář Juraj Koscelanský z Trebišova (79) tak však neučinil: „Pronajal jsem jim půdu, tři hektary. Když neplatili, okamžitě jsem trval na zrušení nájemní smlouvy. Bylo nás více. Věc jsme dali k soudu, u kterého jsme vyhráli. Italové nám tak museli sumu za pronájem proplatit.“ Následně půdu pronajal právě Vadalovi. Ten už prý platil. Slovenskou půdu však podle jeho slov zdevastovali.

Láska jako trám

Do Dvorianok, kde Vadala vlastnil hospodářský dvůr i půdu, pravidelně jezdil i s Márií Troškovou. Místní mu zde neřekli jinak než Nino. „Procházel se s ní, každý čekal, kdy bude svatba, kdy budou zásnuby. Určitě to nebyl vztah mezi bratrem a sestrou, jak tvrdil. Majka byla jeho přítelkyní, najednou zmizela,“ řekl jeden z jeho zaměstnanců.

Někteří lidé mají jasno. Vadala se v rozhovoru pro TV JOJ vztekal, že je mafiánem nazýván až nyní. „Na Slovensku jsem přečkal čtyři vlády. Předtím nikdo neviděl, že tu žiji a funguji,“ zlobil se Vadala. Stejně podrážděně se vyjádřil i k jejich vztahu s Troškovou. „S Troškovou jsme byli jako sestra a bratr!“

Máma bývalé státní rádkyně se však jasně rozhovořila o jejich lásce. „Byli do sebe zamilovaní, chtěli se vzít. Rozešli se náhle a od té doby, co si našel Italku, už s ním nekomunikovala,“ prozradila matka Márii, Mária Trošková.

Vše o vraždě novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

divisprokop ( 13. března 2018 05:26 )

To je zase nadpis

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání