Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud s pašeračkou Terezou: Zatkli další členy gangu! Konzul jí předal »dárek«

Autor: ljš, ČTK - 
10. března 2018
15:28

Má smůlu! Pákistánský soud pašeračku Terezu H. zadrženou v Láhauru s drogami na kauci nepropustil. Jednání bylo opět odloženo, tentokrát soud zasedne 20. března. Vyšetřovatelé ale pokročili a v případu obvinili další členy gangu.

Soud měl podle dřívějších informací v případu jednat až 17. března, nakonec se k případu vrátil už dnes. „Češka předstoupila i s dalším obviněným před soudce, slyšení trvalo zhruba 15 minut,“ uvedla Valentová. Podle ní státní zástupce žádal u obou obviněných, aby soud kauci nepřijal. O propuštění Češky na kauci, které žádá její obhájce, ale dnes soud nerozhodoval. „K žádosti se soud nevyjádřil,“ řekla Valentová. 

Češka tak podle mluvčí ministerstva zahraničí zůstává ve věznici v Láhauru, v křídle pro ženské vězeňkyně. „Na místě soudu byl dnes přítomen náš honorární konzul, měl možnost s dotyčnou Češkou krátce pohovořit, dal jí dopis od rodiny,“ podotkla Valentová. 

Další soudní jednání se bude konat 20. března. „Tam máme informaci, že by měli být předvedeni před soud ještě další dva obvinění,“ uvedla Valentová. Úplný počet obviněných v případu ale zatím není jasný.

Pákistánští celníci ženu zadrželi 10. ledna, údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na let do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech. Odtud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Devět kilogramů drogy našli celníci v ženině kufru. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle českého ministerstva zahraničí zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

Video  Terezin milenec Tárik je ve vazbě, tvrdí pákistánská televize  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Video  Terezin právník exkluzivně: Je v cele s 20 ženami, necítí se dobře  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Limone ( 11. března 2018 04:19 )

 V těchto diskuzích se bohužel dává prostor zakomplexovaným a méněcenným občanům, které jako malé děti rodiče týrali !!! Názory těchto pacientů s každodenním kbelíkem špíny, hnusu, perverze, závisti a ubohosti spodiny tohoto národa, lze chápat jako neúspěšné, závistivé a zlé individua většinou na společenském dně !!!

Voda ( 10. března 2018 19:35 )

 Se má dobře,když je tak vyžraná,za pár let bude mít přes metrák.

iFender ( 10. března 2018 18:42 )

Dokud byla atraktivni mela vzdy malou vyhodu.Jako prasnice i kdyz to maji muslimove radi je to spise handicap.Casy se meni!

vlasta1 ( 10. března 2018 18:12 )

No ono je to tak, když budete stále pod vlivem drog tak se taky budete pořád usmívat a budete ke každému přítulný . To je účel.

vlasta1 ( 10. března 2018 18:07 )

Tak nevím proč se tady o ní pořád mluví. Tak ať si ji tam nechají třeba na poskytování sexuálních služeb v base ale už s ní pořád neotravujte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání