Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zásadní selhání policie v případu vraždy Kuciaka! Soudní lékaři se bouří

Autor: ljš - 
10. března 2018
14:50

Ani dva týdny od brutální vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) neví Slovensko, kdo je pachatelem brutálního činu. Kriminalisté jsou proto pod palbou ostré kritiky. Ukazuje se přitom, že pochybili už na samém počátku vyšetřování.

Slovenská média již před časem upozornila na fakt, že těla snoubenců neohledával koroner, ale běžný lékař. Tuto skutečnost obhajoval i policejní prezident Tibor Gašpar, který tvrdil, že dostatečnou kvalifikací pro práci na místě vraždy je, že zdravotník absolvoval několikahodinové školení. Dkonce uvedl, že někdy je ku prospěchu věci, pokud soudní lékař „není dotčený místem činu“.

S tím ovšem naprosto nesouhlasí Slovenská soudnělékařská společnost, která kvůli tomu vydala prohlášení. „Přítomnost soudního lékře na místě trestného činu vraždy považujeme za nanejvýš potřebnou a opodstatněnou elementární logikou samotného vyšetřování,“ uvedla podle serveru Aktuality.sk.

Její předseda Boris Ťažký zdůraznil, že soudní lékař je krom jiného specialista na určovaní času smrti. A to je právě kámen úrazu v Kuciakově případu. Zatímco lékař do úmrtí listu obětí napsal pátek 23. února, vše nasvědčuje tomu, že Martinka s Jánem zemřeli buď ve čtvrtek ráno, nebo dokonce ve středu večer, jak tvrdí matka zemřelé.

Video  Češka, kterou chrání po vraždě Kuciaka: Den před smrtí mi řekl, že našel spojení na politiky  - tv Joj
Video se připravuje ...

Ťažkého proto vyjádření šéfa policie rozzlobilo. „S uvedenými tvrzeními kategoricky nesouhlasíme. Považujeme je za účelové ospravedlnění profesionálního selhání policie a dehonestaci soudního lékařství jako akademického oboru. Není možné z odborného hlediska soudního lékaře nahradit lékařem s jinou specializací,“ uvedl předseda společnosti.

Další podezřelou okolností, která se týká počátku vyšetřování, je přítomnost šéfa protikorupční policie Róberta Krajmera na místě činu. Ten je přitom spojovaný s oligarchou Norbertem Bödörem, o kterém Kuciak napsal tři obsáhlé články. Spekuluje se o tom, že mohl být na místě činu kvůli tomu, že byl mladý novinář odposloucháván.

Video  Několik stovek lidí demonstrovalo proti slovenské vládě. Slováci mají strach o své životy.  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

Video  Matka zastřelené Martiny zpochybňuje vyšetřování. Podle rodiny nesedí datum vraždy  - tv Joj
Video se připravuje ...

kritick ( 11. března 2018 16:45 )

Začal česko - slovenský Majdan...

Limone ( 11. března 2018 04:16 )

 V těchto diskuzích se bohužel dává prostor zakomplexovaným a méněcenným občanům, které jako malé děti rodiče týrali !!! Názory těchto pacientů s každodenním kbelíkem špíny, hnusu, perverze, závisti a ubohosti spodiny tohoto národa, lze chápat jako neúspěšné, závistivé a zlé individua většinou na společenském dně !!!

orol1 ( 10. března 2018 22:10 )

ty vobec nevies ake kyble spiny vyplavali napovrch. precitaj si nove info za poslednych 10 dni.

orol1 ( 10. března 2018 22:07 )

kuciak pisal o smere, najdi si jeho clanky, uz ich to asi poriadne nastvalo plus pracoval na panama papers, nechceli byt odhaleni, kolko maju v danovych rajoch.

Marianhossa ( 10. března 2018 22:02 )

Homosexuální pedofil je tvůj fotr. A ještě k tomu je cernej ***

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání