Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kuciak se před smrtí svěřil tchyni: Věděl, že ho sledují!

Autor: dce - 
9. března 2018
10:26

Kolem zvláště vážného případu vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kučnírové na Slovensku vyplouvá na povrch stále mnoho nových a šokujících informací. Maminka Martiny například magazínu Ego! prozradila, že s ní Ján nechtěl mluvit po telefonu o své práci – domníval se, že ho odposlouchávají!

Na pátek 2. března, den kdy zavražděnou Martinku Kušnírovou rodina pohřbila, měla mladá žena už dlouho plány. Podle magazínu Ego! měla jít mladá archeoložka na matriku kvůli vyřizování svatby. S Jánem se měli brát na začátku května. Ve svatebních šatech ji nakonec pochovali.

„Měl s ní přijet i Janko a někde na východním Slovensku pobíhat. Když jsem se ptala, zda to souvisí s jeho prací, říkala mi, že teď si nepopovídáme, protože oba dva mají dojem, že jsou odposloucháváni,“ popsala Martinky matka Zlata Kušnírová.

O nastávajícího zetě měla strach – věděla, čím se během své práce investigativního novináře zabývá a tušila, že by mu mohlo hrozit nebezpečí. Dávej na sebe pozor, říkala jsem Jankovi. Mami, nic se nemůže stát, koukáš moc často na kriminálky, smála se mi Martinka. Ona byla zasvěcená do mnoha věcí, které on dělal, a možná proto odstranili i ji,“ dodala.

Martinu i Jána našli policisté v neděli 25. února zastřelené v jejich domě ve Veľké Mači. Policisté i blízcí obou zavražděných věří, že snoubenci byli zabiti kvůli Jánově práci – v novém článku měl odhalit propojení mezi italskou mafií a slovenskou vládou.

Video  Češka, kterou chrání po vraždě Kuciaka: Den před smrtí mi řekl, že našel spojení na politiky.  - tv Joj
Video se připravuje ...

Vše o vraždě novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politiky najdete zde >>>

soorry ( 9. března 2018 17:36 )

Nejen sledují, ale i odposlechy telefonu, mafie si zmákne všechno. Po tom hovoru s českou novinářkou "šli do toho".

mim33 ( 9. března 2018 15:22 )

Spousta konspiračních teorií, státní puč k tomu a nakonec se zjistí, že to byla vražda ze žárlivosti nebo něco podobného.

flora ( 9. března 2018 14:20 )

Sledovali ho, odposlouchávali, na něco důležitého přišel, ale neřekl mi na co.. To je opravdu hodně konkrétní Papír snese vše že? V téhle "prekérní" situaci, kdy po něm tzv. všichni šli, si nenechá prohlídnou dům, vyměmit telefon, nenainstalije kamery natož zabezpečení domu? Klidně jej nechávali nezamknutý a nezavírali ani vrata. Ach jo.

flora ( 9. března 2018 14:12 )

Třeba proto, aby ta dvojvražda nebyla pak zcela zbytečná?

arne100 ( 9. března 2018 13:59 )

Tchyně a uzený je nejlepší studený

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání