Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Čech Libor (†53) zemřel v Chile před zraky manželky: Spadl do rokle

Lokalita Salto Grande v parku Torres del Paine, kde k úmrtí Libora došlo.
Lokalita Salto Grande v parku Torres del Paine, kde k úmrtí Libora došlo.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK, shp - 
7. března 2018
17:00

V Chile o víkendu zemřel český turista Libor U., který spadl do rokliny v národním parku na jihu země. Informoval o tom v úterý místní deník El Pingüino. Podle listu šlo o třiapadesátiletého muže. Deník neuvedl, z jaké výšky spadl. Stalo se to ale za špatného počasí a velmi silného větru.

"Viděl jsem ho, jak spadl do rokliny a padl hlavou ke skále. Byla tam i jeho manželka, snažili jsme se mu dát masáž srdce, ale nepomohlo to," řekl místnímu deníku turistický průvodce Hans Hechenleitner, který byl na místě nehody. Podle něj muž v silném větru stál na okraji kopce.

"Ano, byla to chyba," dodal deníku Hechenleitner o postupu Čecha v místě, kde to bylo očividně nevhodné a nebezpečné. Manželce Libora tak zůstaly oči jenom pro pláč. Z dovolené se vrátí bez své lásky. 

Bylo to dramatické, protože po jeho po pádu trvalo 40 minut, než se k němu dostali zdravotníci. Na místě nikdo nebyl,“ řekl svědek, který viděl boj o život Libora později, když dorazil na místo. „Všude byla spousta lidí, protože tam právě přijela skupina turistů z výletní lodě,“ dodal.

Neštěstí se stalo v národním parku Torres del Paine na jihu Chile v pátek odpoledne, místní tisk o něm informoval až v úterý. Tělo bylo převezeno do místní márnice, kde byla nařízena soudní pitva, aby byla zjištěna příčina úmrtí.

VIDEO: Známý lezec se zřítil z mrakodrapu

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání