Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

V patnácti sedl za volant a zabil Adrianu (†17): U soudu dostal podmínku

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
8. března 2018
11:08

Jako patnáctiletý vzal mámě auto, usedl za volant a zabil kamarádku (†17). Středoškolák Mirek nyní stanul před soudem, u kterého se řešila loňská tragická nehoda. Na jednání přišli i příbuzní 17leté Adriany, kteří se s její ztrátou stále nemohou vyrovnat.

Tragická nehoda se stala loni v červenci u slovenských Štiavnických vrchů. Mirek v autě vezl své tři kamarády. Patnáctiletý mladík ale na mokré vozovce nezvládl zatáčku a vyletěl ze silnice, kde narazil do stromu. Studentka pedagogické školy Adriana (†17), která seděla za Mirkem, byla na místě mrtvá. Její starší sestra Božena, která seděla vedle ní, skončila ve vážném stavu v nemocnici. Mirek a spolujezdec Martin (18) vyvázli jen s odřeninami.

Auto patřilo Mirkově matce. Ta ho prý půjčila staršímu Martinovi, kamarádi se ale za volantem vyměnili. Po pár metrech pak auto skončilo ve stromech u cesty.

Mirek přišel k soudu v doprovodu maminky a obhájkyně. Hned na úvod se přiznal, že je vinný a příbuzným Adrianky se omluvil. Mladík u soudu uvedl, že všeho velmi lituje a na osudnou noc nemůže zapomenout a má neustále noční můry. "Já jsem odpustila, nezlobím se na něj," řekla matka zesnulé Adriany.

Soudce Mirkovi vyměřil 15měsíční podmíněný trest a zároveň dostal tříletý zákaz řízení. Státní zástupce ani obhajoba se proti verdiktu neodvolali, rozsudek je tak pravomocný.

 

 

Mamba ( 8. března 2018 12:44 )

Trest za to co udělal je to teda nepřiměřený. Ovšem na druhou stranu,ta slečna s ním vubec neměla do auta sedat,když mu bylo 15,neměl za volantem co dělat!!!!!Někdy je to ale těžký když nechcete trhat partu. Je to hrozné,a jak se řiká,rodiče by neměli pochovávat děti !!!!

tomestve ( 8. března 2018 12:19 )

Za zabití 15 měcíční podmínka a 3 roky tákaz řízení(do 18)mně nepřijde ani přiměřené,ani výchovné.Do 18 by stejně nemohl řídit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání