Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vandalové házeli po tramvaji v Mostě kamení: Případ vyšetřuje policie

Vandalové házeli po tramvaji v Mostě kamení: Případ vyšetřuje policie. (Ilustrační foto)
Vandalové házeli po tramvaji v Mostě kamení: Případ vyšetřuje policie. (Ilustrační foto)  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
6. března 2018
17:05

Zatím neznámý pachatel či pachatelé poničili tramvaj v Mostě. Na projíždějící vůz házeli kameny a způsobili škodu v řádech desetitisíců korun.

Incident se odehrál v pondělí po poledni v širším centru Mostu. „V prostoru tramvajového trojúhelníku u bloku číslo 100 došlo k útoku kamením proti projíždějící nízkopodlažní tramvaji. Došlo tak k bezprostřednímu ohrožení bezpečnosti cestujících v tramvaji, naštěstí se nikomu nic nestalo,“ uvedl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Podle Holého kameny zasáhly okna v části pro cestující. „Podle některých cestujících, kteří jeli v napadeném voze, šlo o skupinu dětí, které kamení házely,“ doplnil Jiří Holý z Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova s tím, že případem se zabývá policie.

Takzvané stovky, kde se incident odehrál, patří v Mostě k problémovým částem. Loni v těchto místech vykolejila kvůli naskládaným kamenům jiná tramvaj. Dopravní podnik odhaduje škodu na zhruba 30.000 korun, oprava vozu potrvá až čtyři týdny. Poničená tramvaj je jedním z pěti nejmodernějších vozů, které dopravní podnik v posledních letech koupil.

dragondra ( 6. března 2018 19:22 )

Páni redaktoři, nazývejte věci pravým jménem, že to byli cikáni a jim podobní. Snad máme svobodu slova,takže se nemusíte klepat před cenzurou

agfor ( 6. března 2018 18:35 )

Když to bylo u bloku 100, tak to byli nepracující pobírači dávek nebo jejich spratci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání