Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Soudce pašeračky Terezy zmizel: Češka se pokusila z vězení vykoupit

Autor: ČTK - 
3. března 2018
14:39

Utrpení Češky Terezy H. (21) v Pákistánu se prodlužuje! Soud s ní byl odročen o dalších 14 dní. Advokát při jednání požádal o propuštění své klientky na kauci, soud o tom ale zatím nerozhodl.

Soud s Češkou, která byla 10. ledna zadržena na mezinárodním letišti v pákistánském Láhauru s devíti kilogramy heroinu, byl dnes odročen na 17. března. Jednání se uskutečnilo pouze formálně, protože soudce má dovolenou.

Advokát zadržené ženy požádal o její propuštění na kauci, soud zatím nerozhodl. ČTK to sdělila mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

U soudu byl český honorární konzul z Láhauru. "Zadrženou ženu viděl, ale dnes s ní nehovořil," podotkla mluvčí. Ve čtvrtek s Češkou mluvila zástupkyně českého velvyslance. Podle ní je zadržená relativně v pořádku, zůstává ve vězení v Láhauru, na cele je momentálně s jednou ženou. Hygienické podmínky jsou prý vyhovující.

Pákistánští celníci Češku zadrželi údajně poté, co prošla přes dvě kontrolní stanoviště protidrogových jednotek cestou na spoj do Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech, odkud se podle pákistánského tisku chystala pokračovat do Irska. Za pašování drog jsou v Pákistánu obvykle velmi vysoké tresty, výjimkou není ani trest smrti. Ten se ale podle české diplomacie zpravidla neuplatňuje vůči cizincům.

VIDEO: Terezin právník exkluzivně: Je v cele s 20 ženami, necítí se dobře

Video  Terezin právník exkluzivně: Je v cele s 20 ženami, necítí se dobře  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Sissik ( 27. března 2018 18:27 )

Zdejší názory je každodenní kbelík špíny, hnusu, perverze, závisti a ubohosti spodiny tohoto národa. Neúspěšných, závistivých a zlých lidí většinou na společenském dně - TJ - JSEM PERVEZNI, HNUSNA,- *TE* OPRAVDU NEZAVIDIM, ALE NESLAPALA BY, A TAKY NEJSEM TO CO **TA** A VY

danielito ( 5. března 2018 10:51 )

Dealeři potřebují matroš. Potíž je už v tom zákoně, že u sebe můžu mít drogu pro osobní potřebu. Tohle si prostě musela prolobovat mafie. Tím pádem, pokud nechytím dealera, je všechno v rámci zákona. Ten zákon schválil a prosadil kdo? Řeší se následek. Ne příčina. Ta holka je hloupá naivní pipka, co tam určitě nebyla poprvé. Fakt, že nějaký zákon legalizuje vlastnictví drogy, je absurdní. Ale ona občanku má. Takže musela vědět, že těch 9 kilo vyrobí dalších pár závisláků. Potíž je, že mafií korumpované vlády neučí lidi k účtě, ale spíš k aroganci a využívání hlouposti těch méně bystrých nebo neznalých. Protože je to byznys a z toho se bohatne. Zákony jsou udělané tak, že darebáci nebo kontroverzní podnikatelé jsou nepostižitelní. Obsahují obezličky, které umožní vrátit proces na začátek a fakticky se soudit celý život. Pak udělá Klaus senior amnestii na dlouho řešené případy a jsou z obliga. Odsoudí ji. Dobře jí tak. Ale kdyby neignorovala fakt, že ty drogy slouží k dělání závislých a ona ho ignorovala, pak bych ji jako bonus udělal zavislou. Nebo její sestru. Aby pochopila, co nechápe. Protože jinak jí ty prachy smrdět nebudou. Ale závislí jsou jiní a tak to není její problém. Někdo by chtěl legalizovat trávu. Další krok je přechod na tvrdší. Takže otázka zní, kdo chce trávu legalizovat a jestli fakt, že pomáhá a ona skutečně pomáhá není jen zneužití faktu.

beztedoprdele ( 4. března 2018 17:46 )

Kráva,co si nadrobila ať si vyžere,žila si jak prase v žitě a dnes skuhrá,někteří celý život poctivě pracují a zmůžou se jen na to aby se slušně najedli,zaplatili nájem a poplatky,někdy nemají ani na to aby poslali děti na tábor a taková běhna která provozovala prostituci by dneska chtěla,aby ji litovali,jen ať tam schnije.

Krampusak ( 4. března 2018 13:50 )

Nechte si ju v Pákistánu

kocdivoka ( 4. března 2018 08:09 )

Myslite že rohlíky, chleba, maso, zelenina padají z nebe ? On to někdo musi udělat . Nekdo v tech továrnách u pásů stat musí. Vysmívat se těmto lidem, tak jak to děláte vy , není ubohé ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání