Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Češka seskočila v Rakousku z lanovky, utrpěla vážná zranění

Ilustrační foto
 (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, vma - 
3. března 2018
12:58

Vážná zranění utrpěla sedmapadesátiletá Češka, která se v pátek vydala lyžovat do rakouského střediska Bad Kleinkirchheim-St. Oswald. Lyžařka nastoupila na sedačku lanovky, i když bylo sklopené opěradlo, a pak z ní musela seskočit.

Sedmapadesátiletá žena z Česka utrpěla zranění poté, co v pátek musela po nástupu seskočit ze sedačkové lanovky v lyžařském středisku Bad Kleinkirchheim-St. Oswald v Korutansku. Dnes o tom s odvoláním na místní policii informuje agentura APA.

Žena nasedla na sedačku lanovky, i když bylo sklopené opěradlo. Vlekař dvoumístnou lanovku zastavil a žena mohla seskočit do záchranné matrace. Při tom se podle policie vážně zranila. Záchranáři ženu odvezli k lékaři, který ji ošetřil a propustil.

Každou zimu vyjíždí v českých horách Horská služba k šesti tisícům případů, ve více než polovině z nich utrpí lyžaři a snowboardisté alespoň malé zranění. Špatně končí na sjezdovkách spíše lyžaři, snowboardisté jsou ve statistikách, co se počtu zranění týče, za nimi. Častěji však nehody způsobují.




Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání