Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zadržení Italové z Kuciakova článku: Jsou volní, ale zkoumají jejich zbraně

Autor: ČTK - 
3. března 2018
09:38

Slovenská policie v noci na dnešek propustila nejméně šest ze sedmi Italů, které zadržela ve čtvrtek v souvislosti s vyšetřováním vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky. Informoval o tom dnes server TVnoviny.sk. Policie však u nich zadržela zbraně, které nyní zkoumá.

Šestice byla propuštěna mezi 23:00 a 01:00 v době, kdy byl jeden ze zadržených na vyšetření v nemocnici kvůli bolestem na hrudi. Hospitalizován ale nebyl a je rovněž mezi propuštěnými. Podle zdrojů webu je velmi pravděpodobné, že se na svobodu dostane i sedmý Ital.

Jedním z mužů, kteří byli ve čtvrtek zatčeni při policejních raziích na východě Slovenska, je Antonino Vadala. O něm média v souvislosti s vraždou Kuciaka psala, že má údajně blízko k obávané italské mafii 'Ndrangheta.

Video  Razie u Antonina Vadaly, o němž psal zavražděný novinář Kuciak (†27).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Server TVnoviny.sk rovněž napsal, že vyšetřovatelé při domovních prohlídkách našli dvě krátké střelné zbraně, držené legálně, a poslali je na expertizu. Odborníci by je měli porovnat s veškerým materiálem, který byl v souvislosti s dvojnásobnou vraždou zajištěn.

Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou zastřelil minulý týden neznámý pachatel v jejich domě v obci Veľká Mača. Policie za nejpravděpodobnější motiv zločinu označila investigativní novinářskou práci oběti.

Kuciak ve svém posledním, nedokončeném článku kromě jiného popsal činnost italských podnikatelů spojovaných s mafií na východním Slovensku a také údajné vazby na spolupracovníky premiéra Roberta Fica.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání