Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Muž se chtěl policii pomstít bombou, spletl si však adresu a zabil nevinného muže!

Muž se chtěl policii pomstít bombou, spletl si však adresu a zabil nevinného muže!
Muž se chtěl policii pomstít bombou, spletl si však adresu a zabil nevinného muže!  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
1. března 2018
06:47

Muž, který se chtěl pomstít newyorským policistům, zaslal podomácku vyrobenou bombu na špatnou adresu a výbuch zabil nevinného člověka. Oznámily to místní úřady s tím, že podezřelého z bombového útoku se nyní podařilo zadržet.

Victor Kingsley (37) podle verze prokuratury ve snaze pomstít se policistům, kteří jej v roce 2014 zatkli kvůli nedovolenému držení zbraně a dalším, později staženým obviněním, zaslal ještě loni na jméno jednoho ze strážníků balíček, který byl tak sestrojen, aby při otevření vybuchl. Zásilka ale omylem skončila u dveří domu, jehož majitelem byl třiasedmdesátiletý George Wray. Ten balíček bezděčně odpálil. Výbuch mu způsobil těžké popáleniny, kterým o několik dnů později podlehl.

"George Wray byl nezamýšlenou a nevinnou obětí zbabělého útoku. Zemřel násilnou a mimořádně bolestivou smrtí," řekl zástupce policejního komisaře John Miller podle agentury AP.

Vyšetřovatelé po vražedném výbuchu odhalili, že Kingsley se pokoušel zjistit bydliště policistů, kteří jej zatýkali, jakož si i obstaral látky potřebné k výrobě improvizované nálože. V těchto nákupech pokračoval i po oznámení Wrayovy smrti.

Kingsley má být ve čtvrtek předveden před federální soud v Brooklynu. Jméno jeho obhájce ještě nebylo oznámeno, poznamenala agentura AP a dodala, že v případě usvědčení mu hrozí doživotí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání