Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemná zpověď matky popravené Martiny (†27), která chodila s novinářem Jánem (†27): Měla jsem o ně strach

Autor: vma - 
27. února 2018
21:24

Láska mladého páru, který spolu byl pět let, dopadla tragicky. Investigativní novinář Ján Kuciak (†27) a jeho snoubenka Martina (†27) byli nalezeni ve svém domě zastřeleni poté, co se s nimi nemohla matka zavražděné spojit. Teď o jejich vztahu upřímně promluvila.

Oba studovali na Univerzitě Konstantina Filozofa v Nitře, poznali se hned v prvním ročníku a začali spolu chodit na pivo. Vzniklo mezi nimi prý výjimečně silné pouto, takové, které se běžně ve vztahu nevidí. „Byl to jeden z mála párů, který byl tak silně propojený,“ komentuje pro web Pluska.sk jejich vztah paní Kušnírová, matka zavražděné.

O dceru a jejího partnera, kterého měla ve velké oblibě, chovala strach kvůli jeho práci. „Janko mi řekl, že mu hrozí maximálně trestní oznámení, které se dá vždycky řešit, že se prý nemám bát. Martinka k tomu dodávala, že se nemám koukat na tolik kriminálek a že nežijeme v Americe, kde se takové věci dějí,“ vzpomíná na své obavy o mladý pár.

Loni na Vánoce tomu bylo pět let, co spolu Ján a Martina chodili. Nejdříve bydleli v rodné Nitře, poté se rozhodli ke koupi domu ve Velké Mači. „Měli z toho obrovskou radost. Janko se těšil, že bude mít na čem v domě pracovat a že ho přetvoří podle jejich představ, ačkoliv jsem jim říkala, že si měli vzít větší úvěr a koupit lepší dům“, pokračuje paní Kušnírová.

Když se blížil čas svatby, budoucí tchyně Jánovi nabízela, že mu s velkým dnem finančně pomůže. To však odmítli. „Řekli mi, že já potřebuji šetřit peníze mnohem více než oni, a že si poradí. Byli strašně zodpovědní,“ svěřuje se dále se vzpomínkami na mladý pár Zlatica Kušnírová.

I přes uklidňování ze strany snoubenců však měla Kušnírová strach. Kuciak prý přišel domů, do večera rekonstruoval dům a poté si sednul k počítači a psal své investigativní reportáže, z čehož měla velký strach, ačkoliv Jánovi fandila. Ten ve svých článcích rozkrýval financování slovenské strany Smer-SD, která má na pozici předsedy vlády svého Roberta Fica.

S tím má být podle Kuciakových informací spojena italská mafie, která je podle předpokladů iniciátorem jeho a partnerčiny vraždy. „Měla jsem prý koukat na méně filmů, abych se nebála. A podívejte se, jak to dopadlo!“ uzavírá zdrcená maminka.

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Antiilliminati ( 1. června 2018 18:21 )

Fake vražda iluminati veryfied

Plesk ( 28. února 2018 09:16 )

 Carmin na Hrad,Carmin na Hrad,Carmin na Hrad!!!!

Plesk ( 28. února 2018 08:51 )

 Carmin a co oligarcha Babiš,nemáš nějaký informace??

Plesk ( 28. února 2018 08:40 )

 Carmin místo slintů můžeš pomoct lidem v nouzi Nocleženkou.Nekecej tady ty svý blbiny a ukaž se,demagogickej blábolile!!!

pomnenka ( 28. února 2018 08:26 )

Co kdyz je za vsim prave Martina a ne novinarina.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání