Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Policie hledá bezdomovce Zdeňka (42): Omrzly mu nohy a hrozí amputace

Policie hledá bezdomovce Zdeňka.
Policie hledá bezdomovce Zdeňka.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
26. února 2018
14:27

Českolipská policie pátrá po 42letém bezdomovci Zdeňku Neprašovi. Zhruba před dvěma týdny utrpěl v České Kamenici závažné omrzliny. Pokud zanedbá léčbu, hrozí mu, že přijde o obě nohy. Z nemocnice byl propuštěn do Nového Boru, kde žije jeho matka. Ve čtvrtek ale odešel se všemi osobními věcmi a od té doby o něm rodina neví.

"Jeho pohřešování policistům oznámila jeho sestra, která mu chodila nohy převazovat. Pokud se muž nedostane v co nejbližší době do patřičné péče, bude nezhojené končetiny zatěžovat chůzí a vystavovat je současným extrémním teplotám, hrozí mu amputace obou končetin," dodala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Nepraš je asi 180 centimetrů vysoký, štíhlé postavy. Má šedé oči, krátké na ježka ostříhané blond vlasy a nosí světlý knírek. Viditelně kulhá. "Naposledy byl svědky viděn v šedohnědé zimní vestě bez rukávů a šedých kalhotách. Na nohou měl černé pracovní boty," doplnila policejní mluvčí. Informace o současném pobytu na zdraví vážně ohroženého muže přijme každá služebna policie nebo bezplatná tísňová linka 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání