Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Vrah dostal milost jen hodinu před popravou! Žádost poslal otec, který přežil jeho běsnění

Autor: ana - 
23. února 2018
07:18

Neuvěřitelné štěstí měl Thomas Whitaker (38), který v roce 2003 vyvraždil svoji rodinu. Zemřela jeho matka Tricia a bratr Kevin, zatímco jeho otec Kent postřelený do hrudníku přežil. Texaský guvernér Greg Abbott sáhl ke zřídka vídanému kroku a vyhověl žádosti o milost od příbuzných.

Texaský guvernér Greg Abbott sáhl ke zřídka vídanému kroku a vyhověl žádosti o milost od příbuzných. Whitaker si před patnácti lety najal dva střelce, aby vyvraždili jeho rodinu. Střelci pak měli zranit i jeho, aby vše vypadalo jako přepadení. Jenže otec, jehož srdce minula vypálená kulka jenom o kousek, přežil a policie zinscenovaný útok prohlédla.

Před vykonáním popravy, která měla proběhnout ve čtvrtek, napsal guvernérovi přeživší otec Kent dopis, v němž prosil o milost s odůvodněním, že poprava jeho žal ještě zhorší. Guvernér žádosti vyhověl a snížil Whitakerovi trest na doživotí bez možnosti propuštění.

Vzácný případ milosti

Za čtyřicet let je to teprve třetí případ, kdy texaský guvernér udělil podobnou milost.

Ten den měla Amerika zažít hned tři popravy. Na Floridě ukončili život muže usvědčeného ze znásilnění a vraždy jednadvacetileté studentky. Druhou popravu v Alabamě dočasně odložil americký nejvyšší soud. Třetí vrah si místo smrtící injekce vykoledoval i možnost propuštění.

pajato73 ( 23. února 2018 08:27 )

to je fajn... souhlasim... v oddeleni pro odsouzene na smrt mel docela dobry zivot... ted bude muset prejit do "normalniho" a teprve tam pozna, co je vezeni.... nebude malo okamziku, kdy si bude prat, ze by byl radsi umrel... ted s tou vinou a jeho svedomim bude muset zit az do konce... a hlavne s jeho novyma "spolubydlicima"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání