Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hledá se lidská zrůda! Dal mývalovi obojek a on se uškrtil

Autor: Kateřina Moravcová - 
24. února 2018
17:03

Je to strašné! Nic podobného jsme neviděli! Tato slova ze sebe vyráželi otrlí zvířecí záchranáři na Karlovarsku, když uviděli tu hrůzu. V Ostrově se totiž našel mýval udušený na obojku.

Záchranáři byli přivoláni na pomoc do zahrádkářské kolonie, kde mývala objevil náhodný kolemjdoucí. „Bohužel už mu nebylo pomoci a zemřel během několika minut. Mýval byl ve velmi špatném stavu. Na krku měl elektrický obojek vrostlý do masa, který ho dusil. Kvůli tomu měl masivně oteklou hlavu,“ popsala zdravotní stav zuboženého mývala majitelka záchranné stanice Ostrovský Macík Hana Šimková.

Velké utrpení

Podle jejích slov muselo zvíře neskutečně trpět. „Rádoby chovatel si myslel, že takový obojek udrží mývala na pozemku. Jenže mývalové jsou divoká zvířata,“ dodává Šimková. Po majiteli zvířete teď pátrá nejen policie, ale i lidé na sociálních sítích.

Původem z Ameriky

Mýval severní, lidově také medvídek mýval, je středně velký savec obývající původně Severní Ameriku. Člověkem byl však zavlečen i do jiných částí světa, například do Evropy, Japonska nebo na Kavkaz.

Denně 50 kilometrů

Mývalové jsou schopni denně ujít až 50 kilometrů. Tento chudák tak mohl utéct majiteli klidně až z Ústeckého kraje.

VIDEO: Samička mývala prosí o jídlo pro sebe a mláďata.

Video  Samička mývala prosí o jídlo pro sebe a mláďata.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání