Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Známý pražský podnikatel se změnil k nepoznání: Vrah bratra na svobodě a obvinění z podvodů se na něm podepsalo?

Autor: max, ana - 
22. února 2018
13:18

Propuštění vraha jeho bratra, obvinění z falešných obchodů, zabavení majetku, pozastavené členství v ČSSD... Nešťastné období pražského podnikatele Jana Kočky se vepsalo hluboko do jeho tváře. Ve středu se objevil na veřejnosti a přítomní nevěřili vlastním očím.

Klan Kočků se připravuje na začátek Matějské poutě, která návštěvníkům nabídne více než 100 atrakcí. Brány holešovického výstaviště se otevřou již v sobotu. Program i novinky letošního ročníku v úterý před novináři odprezentovali pořadatelé. Všechny ale upoutala razantní změna image Jana Kočky, kterého v posledních měsících stíhá jedna rána za druhou. 

S vraždou bratra se nikdy nesmířil

V říjnu loňského roku soud v Karviné podmínečně propustil Bohumíra Ďurička. Ten v roce 2008 v restauraci Monarch v centru Prahy zavraždil Václava Kočku mladšího, druhého syna provozovatele matějské pouti Václava Kočky. Stalo se tak pár hodin po křtu knihy Jiřího Paroubka.

Rodina Kočkových se s vraždou jejich bratra, manžela a syna nikdy nesmířila a Ďuričkovi nikdy neodpustila. „Moje rodina nepřijímá uveřejněnou omluvu podnikatele Bohumíra Ďurička za vraždu mého bratra Václava Kočky mladšího," vzkázal Jan Kočka.

Video První rozhovor s Ďuričkem na svobodě: Co teď bude dělat a co měl v tašce? - Karel Janeček
Video se připravuje ...

Podvody za 400 milionů

Ještě před propuštěním Ďurička na svobodu u Kočky a dalších 23 lidí podezřelých z rozsáhlých daňových úniků proběhla razie. Policie skupině zadržela peníze v hotovosti i na účtech, šperky, nemovitosti i auta. Celková hodnota činila něco málo přes sto milionů korun. Odhady škody, které však skupina napáchala, jsou podle policie až čtyřnásobné. Sám Kočka se cítí nevinný, s obviněním nesouhlasí a podal proti němu stížnost. Brzy nato pozastavil i své dlouholeté členství v ČSSD.

kradu ( 23. února 2018 05:18 )

škoda že to tam duričko nevystřílel celý

kuniksicht ( 23. února 2018 02:01 )

po Kajinkovi dalsi nova celebrita a nebo snad dalsi kandidat na hrad ????

pifpaf ( 22. února 2018 22:47 )

Tak běž za Štrougalem!!!!!

akublender ( 22. února 2018 19:57 )

Kdyby v ČR existoval a fungoval právní systém, tak celá rodina Kočků zaslouženě hnije v kriminále a Ďuričko tu prašivinu nemusel střílet.

pomoooc-hori ( 22. února 2018 18:11 )

Nuž řekni starý, ať ti vymění tu prochcanou plenu, co ti kouká z tepláků, kašpare.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání