Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nevraždila jsem! Chtěla jsem jen získat pozornost muže, tvrdí zdravotní sestra, která se dříve přiznala

Fotografie
Eskorta přivádí obžalovanou Lenku W. k soudu.  (Autor: internal)
Autor: ana, ČTK - 
20. února 2018
14:01

Ošetřovatelka před soudem odmítla obvinění, že loni v květnu zabila pacientku (†88) mladoboleslavské nemocnice. Podle obžaloby jí do žíly vpíchla vzduch. Ačkoliv se při vyšetřování přiznala, nyní vše radikálně popírá. Prý jen toužila po pozornosti.

Lenka W. (21) dnes u Krajského soudu v Praze popřela všechno, co při vyšetřování přiznala. Loni v březnu na noční směně měla své pacientce vpravit do žíly vzduch. Žena po pár hodinách zemřela. Ačkoliv se případ s přiznáním obviněné zdál snadno vyřešitelný, nyní nastal zvrat.

Vzala jsem si lexaurin

Při výpovědi na policii se Lenka W. k činu přiznala. Obžalovaná podle obžaloby pacientce vstříkla 16. března na jednotce intenzivní péče do žíly vzduch. Obžalovaná se to u soudu snažila hodit na tabletky. „Vzala jsem si několik tabletek léku lexaurin, které používám na snížení stavu úzkosti,“ popsala obžalovaná. U soudu tvrdila, že v inkriminovaný den spolkla postupně asi deset lexaurinů, protože se na ni její milenec díval odtažitě a nebavil se s ní.

Poté vůbec popřela, že by u zabité ženy byla. "U té paní jsem vůbec nebyla. Vymyslela jsem si to," řekla při výpovědi u soudu. Důvodem podle ní bylo přání, aby se o ni začalo zajímat okolí. Žena tvrdila, že měla problémy se vztahy a chtěla na sebe upoutat pozornost jednoho muže. Jeho totožnost však není známa.

Pořád stejná písnička: Těžké dětství

U soudu obviněná zřejmě chtěla zabrnkat na strunku soucitu. Rozpovídala se o těžkém dětství a dospívání. „Rodiče se rozvedli, matka mi nadávala a napadala.“ V šestnácti obžalovaná otěhotněla, v sedmnácti měla svatbu. „Manžel mě bil, tak jsem od něj utekla,“ popisovala svůj život Lenka W.

Tak hledala pozornost u dalšího kolegy z práce. Právě jemu volala, že někoho zabila. U soudu ale Waclawiecová uvedla, že si to jen vymyslela.

Tlačili na mě, ať se přiznám

Státní zástupce Tomáš Milec v obžalobě popsal, že ženě odstranila infuzi ze zavedené kanyly, ačkoliv k tomu neměla oprávnění. Následně jí podle státního zástupce vpíchla do žíly vzduch. Žena zemřela na následky dýchacích a dalších potíží.

Soudce obžalovanou upozornil, že se k činu přiznala při výslechu na policii, u kterého byl přítomen i její obhájce. "Na policii mi řekli, že když se nepřiznám, tak dostanu doživotí a nikdy neuvidím svého syna," zdůvodnila to Waclawiecová. O činu však v SMS zprávě informovala také několik svých přátel. Žena je od loňského března ve vazbě, v současnosti je umístěna na psychiatrickém oddělení.

Soudní jednání je naplánováno na další dva dny, během kterých budou vyslechnuti svědci či soudní znalci.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání