Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Turista (†39) zemřel na dovolené v Egyptě. Rodina neměla peníze na doktory

Autor: shp - 
20. února 2018
07:53

Turistický zájezd do egyptské Hurghady se stal osudným pro Brita Adriana Kinga (†39). Společně s kamarádkou při něm vyrazili na organizovaný výlet na velbloudech a čtyřkolkách. Na něm se mu ale udělalo špatně. Když byl převezen do nemocnice, diagnostikovali mu lékaři selhání ledvin. Horor v Egyptě tím ale teprve začal.

Adrian upadl do kómatu. Lékaři v nemocnici řekli jeho kamarádce Nicole Wright (34), že pojištění britského turisty je neplatné. Ukázalo se totiž, že Adrian neuvedl pojišťovně, že byl přede dvěma lety hospitalizován se zánětem pobřišnice. A právě kvůli této nezaznamenané zdravotní příhodě jeho pojistka propadla.

Adrianův otec Charles Bumford (59) nyní řekl u soudu, který vyšetřuje loňskou smrt jeho syna, o hrůzách, jaké na dovolené v Egyptě zažil. Kontaktoval prý britský konzulát padesátkrát, když jeho syn bojoval o život v nemocnici, nikdo ale nepřišel na pomoc. Kdyby ano, možná by Adrian ještě žil.

Kvůli selhání ledvin mu začala být prováděna dialýza. Jenže personál v nemocnici se začal dožadovat toho, aby mu bylo kvůli neplatné pojistce za ošetřování Adriana zaplaceno. „Buďto zaplatíte teď hned, nebo vypnu přístroje,“ vzpomíná Charles na děsivá slova zaměstnance nemocnice. Lékař svým slovům dostál.

Neměl jsem v tu chvíli 200 tisíc, které požadoval. Jakmile jsem odešel z místnosti, začal vypínat přístroje. Nemohu věřit, že britský konzulát nedokázal udělat víc pro britského občana,“ prohlásil Charles v soudní síni. Jeho syn nakonec zemřel na selhání ledvin spojené s kolapsem v poušti.

Egyptská Hurghada byla nechvalně proslavena v roce 2013 záhadným úmrtím českých turistek Moniky (†36) a její dcery Klárky (†8). Za jejich vraždu byl nakonec odsouzen manžel a otec Petr Kramný (39). Jeho případ strhl v Česku velkou pozornost. 

VIDEO: V Egyptě byla pobodána Češka

Video  Češka pobodaná v Egyptě je na tom hůř. A bankéř napálil Bohdalovou a zmizel  - Bára Horáková, Lukáš Červený, redakce Blesk
Video se připravuje ...

Klara Cerna ( 20. února 2018 17:46 )

 Totální snůška lží, v loňském roce jsem si v Hurghadě dost nešťastné zlomila nohu a musela tam být opakovaně převezena sanitkou a operována. Nezaplatili jsme jedno jediné euro, jediný dolar, nikdo neřešil peníze, primární starost bylo moje zdraví a snaha mne dostat v termínu odletu na letiště. Vše dopadlo na jedničku, jak operace, tak odlet. Nemocnice si vyuctovala pojišťovně 134.000 což bylo odpovídající, žádné nesmysly, jen ochota, snaha a profesionalita vyšší než v ČR. Zpětně jsem jen mohla být rada ze se to nestalo tady ale v Egyptě

sachmat ( 20. února 2018 17:20 )

Osobně začínám nabývat dojmu, že se beztak všichni derou do Hurghady jen kvůli čtyřkolkám. Nicméně, když to nikdo nebere na britském konzulátu, tak automaticky žhavit linky na ministerstvo zahraničí nebo obrany…Jestliže nebylo možno se jakýmkoliv způsobem domluvit s personálem, eventuelně mohla ještě zabrat odpověď "odpojíš to jedině přes mou mrtvolu” a snažit se zabránit vypnutí přístroje,i kdyby to mělo znamenat pouze, nehnout se nikam z místa…. Je občas dobré si taktéž uvědomit, že v těchto krizových situacích vyhrává ten, kdo umí štěkat více a nenechá se zastrašit … Odchod z místnosti řadím mezi fatální chybu.

rada42 ( 20. února 2018 15:56 )

Arabům už dávno nevozím peníze - raději je nechám v Česku...

kuniksicht ( 20. února 2018 15:30 )

 No, tak se zdá, že na pomoc migrantů se peníze naleznou vždy...... Na britského občana holt britská ambasáda v Egyptě neměla čas a ani penny. Smutný případ. Celý svet a konání lidi ovládají jen peníze, ženský rozkrok a zase peníze......

honza46 ( 20. února 2018 14:38 )

Co je to za ptákovinu jezdím do zahraničí každý rok, pojištuju se u Evropské pojištovny a nikdy se nic nevyplňuje.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání