Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Strach o zdraví pašeračky Terezy? Lidé na ni kašlou

Autor: ana - 
19. února 2018
11:02

Poslední lednový den se na internetu objevila petice za přeložení české pašeračky heroinu z pákistánského do českého vězení. Tereza H. nyní čeká na rozsudek v údajně nejbezpečnější pákistánské věznici. Její osud ale moc lidí nezajímá. Za tři týdny se pod petici podepsalo jen 300 lidí.

Petice s názvem „Jsme lidé, ne barbaři“ se na internetu stává terčem posměchu a kritiky. Většina lidí na ni poukazuje jako na zbytečnou a hloupou. Podpisová listina je pod neuvěřitelným terčem kritiky. Převažují negativní názory.

Zabíjí nám děti, podpis si nezaslouží

V internetových diskuzích převládá názor, že Tereza H. věděla moc dobře, do čeho jde. Podle většiny z diskutujících si člověk, který do Evropy, případně Čech, pašuje heroin, nezaslouží žádný soucit. „Vždyť na českém trhu to zabíjí naše děti. Ne každá rodina má štěstí, že se jejich dítě vyhne drogám. A lidem, jako je tato rádoby modelka, přeji, aby si svůj trest náležitě odpykali,“ řekla v jedné z diskuzí Irena H.

Druhá strana mince

Lidé, kteří se rozhodli petici podepsat, do ní zapojují i své vzkazy. Mnozí souhlasí, že je třeba, aby si pašeračka svůj trest odpykala, avšak v České republice. „Protože jsem ve stejném věku a vím, že člověk dokáže udělat chybu i takovou, jakou udělala Terka. Myslím si, že by si trest měla odsedět v rodné zemi a ne v takových podmínkách,“ řekla jedna ze signatářek Anet V.

Michal N. podepsal, protože se bojí o její zdraví. „Podepisuji, protože pokud něco udělala, měla by si to maximálně odpykat v Česku, tam u nich by taky nemusela přežít.“ A podobných názorů je tam většina.

Víc podpisů má i pivo

Smutným faktem zůstává, že lidi, kteří bojují za umístění Terezy v české věznici, předběhla i petice za lepší pivo nebo lepší tuning aut v ČR. Jak celá podpisová akce dopadne, zatím není známé. Petice ještě minimálně měsíc poběží.

nazornavec ( 5. dubna 2018 17:25 )

Kdybych podepisovala petice pro každého pašeráka světa, brzo by mi upadla ruka.

Mariks ( 26. února 2018 02:13 )

 Jsem proto aby si trest odseděla tam kde ji zadrželi. Ona moc dobře věděla co převáží a kor když to nedělala po prve. Je si míč dobře vědoma a byla do čeho jde a bud to klapne nebo ne.se vším se musí počítat i se zlem. Sama odsuzují fetaci dealeři a další. Je to hrozné když někdo s rodičů kouká na své dítě které je s fetovane hrůza. Zkratka odsedet trest v Pákistánu

Peta Svrcina ( 20. února 2018 11:51 )

 Jen ať si to od*uká tam! Myslím, že nejsem jediný kdo té d*vce nechce platit luxusní pobyt v našem vězení. A mimochodem do teď jí to š*kání bavilo, tak ať si ho užije.

janejaneja ( 20. února 2018 10:06 )

zindulo: A ty lidi a děti někdo nutí brát drogy ?? Jsou stejně blbí, jak Tereza- ta je holt na prachy a oni na drogy, to je celá pravda- nikdo nikoho do ničeho nenutil.

kocdivoka ( 20. února 2018 09:09 )

Myslela taky jen sama na sebe, nebylo jí líto ostatních životů.Hlavně aby měla hodně peněz, jedno , za jakou cenu. Pyšnila se fotkami z nákupů, vysmátá , vypočítává. Ať pyká ve vězení tam, kde si ,,vydělávala,,. Jistě tam odváděla i daně ne ???(černý humor)Nevím proč ji mnozí omlouvají naivností, věkem !!! Je plnoletá a ví moc dobře, co dělala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání