Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tyranka psa se léčila v Bohnicích: Na vycházce si koupila štěně

Autor: ana - 
15. února 2018
18:49

Alice V. (32) je u pražského městského soudu známá firma. Před třemi lety jí soud nařídil zákaz chovu zvířat za jejich opakované týrání. Ten však  porušila. Nyní již soudci došla trpělivost. Žena, která se nedokáže postarat ani sama o sebe, půjde na devět měsíců za mříže. Stačí, aby porušila tříletou podmínku.

Alice V. byla téměř dva roky hospitalizovaná v Psychiatrické léčebně Bohnice. Svéprávnosti však zbavena není. Úřední zákaz chovu zvířat má až do roku 2019. Ten však v lednu 2016 porušila. Na své vycházce z léčebny si u majitele koupila štěně kanárské dogy. Když se měla z vycházky vrátit, svěřila štěně známému Romanu Bejstovi. Ten podle zdrojů iDnes.cz během dnešního přelíčení zaútočil na jejich reportéry.

Štěně Bejstovi uteklo. Ten se ho zřejmě ani nepokoušel hledat. Vymrzlé a hladové ho totiž našel náhodný kolemjdoucí Petr Pešek. Když začal s pátráním po majitelce, zjistil, že patří právě Alici V., které má zákaz chovu zvířat.

Štěně prý nebylo pro ni

Tyranka se u soudu bránila, že štěně nebylo pro ni, ale pro Bejsta. Tomu údajně jeho pes zemřel, tak ho chtěla potěšit novým. Tomu však soud neuvěřil. Žena totiž už dříve na policii obvinila nálezce Peška, že jí psa ukradl a prohlašovala, že vlastníkem zvířete je ona.

Alice V. si tak od soudu odnesla devítiměsíční trest se zkušební dobou na tři roky. Pokud jakkoliv tuto podmínku poruší, posedí si v chládku.


VIDEO: Další otřesný případ týrání psa

Štěně získal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a může ho snadno darovat chovateli, který se o psa v současnosti již stará.

Večerková není s rozsudkem spokojená. Obhájkyni v jednací síni požádala, ať podá dovolání k Nejvyššímu soudu. Od soudu ji odváděla eskorta. Recidivistka s osmi záznamy v rejstříku trestů je totiž ve vazbě. Zase ji chytili, když přes zákaz řídila auto.

bibijana ( 15. února 2018 20:57 )

Opakované řízení bez řidičáku, opakované týrání zvířat a soudce řekl, že to není žádný závažný čin!!!!???. Zrůda dostala podmínku a ještě se odvolala. Podle informací z jiných zdrojů soudce taky odvolal aprobační kontrolu, zda baba dodržuje zákaz chovu zvířat. Prý to není potřeba. Ono by jí prošlo i to, kdyby zabila autem nějakého člověka.Benevolentní justice by to svedla na její psychický stav. Jednoho psa jí zase odebrali, kdo jí zabrání, aby si nepořídila dalšího. Je to všechno vina státu. Lidem všechno prochází,tresty jsou tu mírné, nebo vůbec žádné.

y1xcvbnm ( 15. února 2018 19:10 )

to je ten blázen , o ní točila telvize příspěvěk, nemá řidičák a jezdí stále a v jakých autech, nevím kde na to bere ale je pomatená dost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání