Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Auto u Českého Brodu srazilo dva chodce: Muž i žena na místě podlehli

Autor: ČTK, dce, mal - 
13. února 2018
19:33

U Českého Brodu na Kolínsku na silnici 1/12 srazilo dnes večer osobní auto dva chodce. Jeden svým zraněním na místě podlehl hned po srážce, druhého se snažili záchranáři desítky minut oživit.

Oživovací pokusy ale skončily neúspěšně, nehoda si tak nakonec vyžádala dvě oběti - podle našich informací šlo o muže a ženu. "Na místě zasahoval také vrtulník záchranné služby, silnice zůstává obousměrně uzavřena," informovala mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

"Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, lékař konstatoval smrt. Druhou osobu jsme se snažili několik desítek minut oživit, i přes veškerou snahu ale nakonec musel lékař konstatovat smrt," řekla Effenbergerová.

"Alkohol policisté u řidičky vyloučili provedenou dechovou zkouškou," uvedla mluvčí policie Vendulka Marečková. "Po totožnosti obětí policisté intenzivně pátrají. Možné okolnosti a míru zavinění policie šetří. Samozřejmě přicházejí na řadu i otázky viditelnosti, zda byli chodci řádně osvětleni. Toto všechno je předmětem šetření. Ve věci je nařízena i soudní pitva," dodala.

Hasiči podle mluvčího Jaroslava Gabriela na místě poskytovali první psychickou pomoc řidičce vozu.

Objízdná trasa je podle Marečkové stanovena přes Český Brod. Příčiny nehody policie vyšetřuje. Zatím není jasné, zdali řidič před jízdou požil alkohol. Na místo byli povoláni také hasiči, kteří pomáhají s nasvícením místa nehody kvůli vyšetřování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání