Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Matka dvou dětí zemřela na chřipku! Předepsané léky prý byly drahé

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ana - 
13. února 2018
15:34

Mladá maminka Heather (†38) z Texasu skonala na konci minulého týdne na chřipku. Matka dvou dětí a učitelka na místní střední škole přitom zemřít vůbec nemusela. Odmítla užívat předepsané léky. Prý byly moc drahé.

„Bylo to tak rychlé,“ říká zdrcený manžel. Heather onemocněla v pondělí. Ve středu jí lékař předepsal lék Tamiflu. Ten však odmítla užívat. Stál totiž podle ní příliš mnoho peněz. Léky za zhruba 2500 korun jí však mohly zachránit život.

Septický šok

Od středy šel zdravotní stav maminky od desíti k pěti. „Nechtěl jsem ji takhle vidět, ve čtvrtek odpoledne jsem jí pro léky i přes její výtky zajel,“ řekl zdrcený manžel Heather, Frank Holland. Bylo však pozdě. Stav se však stále nelepšil. V pátek již skončila v nemocnici ve městě Weatherford. V sobotu musela být napojena na dialýzu. Ani ta však nezabrala. Její tělo se dostalo do septického šoku. Ke konci týdne jí už není pomoci. Nechává zde svou desetiletou dcerku, sedmiletého syna a manžela.

Zdrcený otec

„Musím být silný, už kvůli dětem. Pořád tomu můžu jen těžko uvěřit. Byla můj nejlepší kamarád, spřízněná duše, moje všechno,“ sdělil pro web WeatherfordDemocrat.com otec dětí, který s Heather strávil polovinu života.

Heather kromě rodiny oplakává i místní komunita. Jako učitelka na místní škole byla velmi oblíbená. Byla škole zcela oddaná. „Milovala lidi, zbožňovala jim pomáhat. Dělala pro ně první poslední,“ doplnil manžel.

Druhý mrtvý učitel

V nezávislém časopise Independent School District se ke smrti své kolegyně vyjádřila i mluvčí školy Charlotte LaGroneová: „Stále se všichni s její smrtí vyrovnáváme. Během týdne se jedná již o druhého učitele místní školy, který zemřel na chřipku.“ Vedení školy prozradilo, že celý areál čeká důkladné čistění. „Budeme muset znovu začít všem připomínat, jak je hygiena, mytí rukou a jiné základní návyky hlavně v době chřipek důležitá,“ doplnila Charlotte LaGroneová. Tato chřipková sezona je v Americe podle odborníků jedna z nejhorších v historii.


sores ( 13. února 2018 16:45 )

U nás to není lepší, důchodci a lidé s prům platem 13 tis.si také nemohou dovolit drahé léky ani na předpis že ty se stejně platí

zlymikes ( 13. února 2018 15:54 )

i taková je USA

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání