Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dominik (+21) před smrtí velmi trpěl: Vrah ho utopil v jímce, pak poslal falešnou SMS

Autor: ana - 
10. února 2018
11:51

Správné rozhodnutí stálo Dominika život. Mladý muž zmizel v polovině ledna. Jeho tělo bylo objeveno po několikadenním pátrání v opuštěné chatě na Karlovarsku. Zabil ho jeho známý Jaromír, proti kterému chtěl Dominik svědčit kvůli zneužívání sedmileté dcery jeho přítelkyně Veroniky. Nyní na povrch vyplývají nechutné detaily vraždy.

Horší než vražda blízkého je snad už jen dozvědět se její detaily. Vrah Jaromír Dominika před dvěma týdny podle policie omámil, unesl a zabil. Policie má v rukou video, které dokládá, jak celý únos proběhl.

Oběť natočila vlastní únos

MF Dnes přišla s přesnou a děsivou rekonstrukcí únosu. Tragédie začala v pondělí 22. ledna ve čtvrt na deset večer, když Dominik přijel do svého domu v Luštěnicích na Mladoboleslavsku. Po patnácti minutách vedle něj zaparkoval také černý Renault Mégane Jaromíra. Do domu za Dominikem se dostal bez problémů, protože měl klíče.

Únosce a budoucí vrah ale nepočítal s tím, že jeho počínání nahrává autokamera, kterou nechal Dominik zapnutou ve svém voze. 

Přístroj ho natočil, jak po půlhodině vybíhá z domu ke svému autu a otvírá jeho zadní dveře. Za chvíli pak z domu odtáhl omámeného Dominika a nacpal ho do vozu na zadní sedačku. Pak z místa ujel.

Patolog později potvrdí, že byl omámen pravděpodobně chloroformem nebo éterem. Alkohol a drogy jsou v tomto případě vyloučeny.

Jímku zatížil poklopem

Auto s mladým mužem zamířilo z Mladé Boleslavi na Karlovy Vary. Blízko obce Kyselka si Jaromír vyhlídl dům, který mu dříve patřil. Tělo odtáhl několik desítek metrů k jímce, kam bezvládného Dominika hodil. „Shodil poškozeného do jímky. Následně zavřel poklop tak, aby zamezil poškozenému opustit jímku,“ píší policisté v textu obvinění, které má Mladá fronta k dispozici. V jímce se chlapec dlouho topil a dusil, až zemřel. Tělo našli tři dny po únosu.

Falešná sms

Den po únosu se příbuzní a přítelkyně Veronika začali o Dominika strachovat. Nepřišel do práce, na telefonáty neodpovídal. Rozjelo se celostátní pátrání. Situace se změnila druhý den o půlnoci. Veronice přišla od Dominika sms, ve které měl napsat: „Férovějšího a zamilovanějšího chlapa než je Jaromír nikdy nenajdeš. Já mizím. Jsem na cestě za hranice.“ Ve zprávě také uváděl, že si obvinění týkající se zneužívání vymyslel. Mladá žena ihned věděla, že tohle by zavražděný Dominik nikdy nenapsal.

Motiv je jasný

Motivem vraždy mělo podle otce Dominika Štefana být zneužívání dítěte, o kterém Dominik věděl. Jeho syn totiž nějaký čas s Jaromírem, jeho partnerkou a jejími dvěma dětmi žil. A právě ve společné domácnosti se stal nepohodlným svědkem. Zneužívání přitom Dominik i Veronika ohlásili již v listopadu. Otec Dominika Štefan je přesvědčen, že pokud by se podezřením ze zneužívání někdo začal pořádně zabývat, jeho syn by dnes mohl žít.

VIDEO Dominika (†21) prý zavraždil opravář kamionů: Tělo nechal v domě, který mu kdysi patřil

CiArA5 ( 11. února 2018 01:45 )

mrdounberlusconi:no tohle TREST SMRTI jednoznacne a uz jsme dva..TREST SMRTI..A HODIT HO DO TE JIMKY A ZAVRIT ZA NIM POKLOP..POTOM TAM PRIVEST JEHO RODINU A ONI BUDOU POSLOUCHAT TO JEHO KNUCENU A PROSENI O ZIVOT..A SAMOZREJME TEN POKLOP UZ NEOTEVRIT!!..to uz neni prece clovek..predstavte si vsichni tady,ze by on toto provedl nekomu z Vasi rodiny..

Jana cat ( 10. února 2018 18:02 )

 Souhlasim naprpstos marlen 52,takovi a jemu podobni,když to z humannich důvodů nejde do stejné zumpy,tak ke zdi a trest smrti .

iFender ( 10. února 2018 17:26 )

Kdyby nebyl vliv psychiatru a znalcu psychiatrie u soudu tak velky,byli by spravedlive vsichni odsouzeni.Psychiatri jsou spolu zodpovedni za vrazdy a nasilnosti pachane pri jejich propusteni na svobodu.Prikladu je bezpocet.Podle nich jsou vyleceni a mohou se zaclenit do normalniho zivota.Jsou pripady, ze po propusteni hned ten den vrazdi. Kde je jejich odpovednost.To jsou "PROFESIONALOVE"! Do cloveka totiz nevidis!

Erne Erne ( 10. února 2018 15:29 )

 Nevite nekdo jak se jmenuje ten vrah? Jaromir a dal? Preji te zrude umirat tak 40 let v ukrutnych bolestech.

marlen52 ( 10. února 2018 14:55 )

tak tahle zrůda si zaslouží jedině trest smrti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání