Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dětská kresba dopomohla k odhalení zloděje. Věk autorky policie raději nezveřejnila

Autor: ana - 
9. února 2018
17:43

Svět se baví nad nedávným případem z amerického města Lancaster. Poslední lednový den navštívil místní farmářský trh zloděj, který ukradl kasičku s výdělkem jedné z trhovkyň. Dopadnout ho pomohla dětská kresba.

Policie vyslechla pěknou řádku svědků. Všichni muže popsali vesměs stejně. Jednat se mělo o 160 centimetrů vysokého muže s drobnou postavou, mezi třiceti a čtyřiceti lety. Vesměs všichni se shodli na tom, že měl široké lícní kosti a špičatou bradu. To však policistům příliš neřeklo.

Pomohla až kresba

Naštěstí se mezi svědky objevila žena, která se chopila tužky a papíru a během pár vteřin nakreslila portrét podezřelého. Policie si zpočátku nevěděla rady. Jeden ze strážníků však zbystřil. V téměř dětské kresbě poznal místního muže bez domova. Po nalezení fotografie v databázi žena jeho totožnost skutečně potvrdila.

Pachatelem je čtyřiačtyřicetiletý Hung Phuoc Nguyen. Policie na něho vydala zatykač.  Přestože se jednalo o mimořádně vtipný identikit, který pomohl odhalit totožnost zloděje, věk kreslířky policie tají.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání