Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Trest pro ukrajinské vrahy z Horusic: 12 a 17 let za dva mrtvé z rodinné firmy

Autor: ČTK - 
8. února 2018
15:47

Za loupežné přepadení v Horusicích poslal ve čtvrtek táborský soud dva muže do vězení na 12 a 17 let. V rodinné firmě brutálně zbili osm lidí, dva zemřeli. Šlo o majitele firmy a jeho švagra. Rozsudek není pravomocný. V září roku 2015 přepadla firmu na Táborsku pětičlenná skupina Ukrajinců, uvedla obžaloba. Soud poslal do vězení dva z nich, které policisté zdrželi loni na jaře. Zbývající tři se patrně skrývají na Ukrajině.

Státní zástupkyně navrhovala pro obžalované výjimečný trest 20 až 30 let. Obhájci žádali pro své klienty trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do 12 let s odkazem na to, že se obžalovaní podíleli jen na loupeži.

Pět útočníků z Ukrajiny při přepadení ukradlo více než 300.000 korun. Peníze byly patrně hlavním motivem činu. Z vyšetřování vyplývá, že útočníci očekávali, že ve firmě bude výrazně vyšší obnos.

„Jsme limitováni tím, že se nám nepodařilo zajistit všech pět pachatelů. Z toho plyne i nejistota, zda tito dva obžalovaní se podíleli na vraždě. Jak to ve skutečnosti na místě vypadalo, lze sestavit jen na základě střípků výpovědi obžalovaných i svědků,“ řekl soudce Petr Černý.

Další oběti útoku v Horusicích dodnes většinou trpí posttraumatickou stresovou poruchou. Mají úzkostné poruchy a obavy o svůj život, tento stav lze u řady z nich považovat za chronický.

gabreta ( 8. února 2018 20:06 )

Ubohost, jak směšný tresty za loupežné vraždy, dokážou vykouzlit naši soudci!! O spravedlnosti v tomhle bordelu, si už nedělám žádné iluze. Ta pravda a láska, je pěkně v prd*eli!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání